OpenAI тестує SearchGPT – нову пошукову систему на основі ШІ

Компанія OpenAI тестує прототип нового “пошуковика” SearchGPT. Найкращі з його функцій згодом будуть інтегровані безпосередньо до ChatGPT.

Про це повідомляє OpenAI.

У компанії кажуть, що нова розробка покликана “поєднати міць наших моделей штучного інтелекту з інформацією з Інтернету, щоб дати вам швидкі та своєчасні відповіді на основі зрозумілих та релевантних джерел”.

На етапі тестування доступ до користування SearchGPT матиме невелика група користувачів та видавців, які надаватимуть свої відгуки. Для бажаючих долучитися є можливість зареєструватися у списку очікування.

В OpenAI звертають увагу, що отримання відповідей в Інтернеті може вимагати великих зусиль, часто для отримання релевантних результатів потрібно кілька спроб.

“Ми вважаємо, що розширюючи діалогові можливості наших моделей за допомогою інформації з Інтернету в режимі реального часу, пошук того, що ви шукаєте, може бути швидшим і простішим”, – йдеться у пресрелізі.

“Пошуковик” передбачає можливість ставити додаткові запитання, “якби ви це робили у розмові з людиною”. Таким чином буде створюватись загальний контекст для кожного запиту.

При цьому у компанії зазначили, що SearchGPT призначений для пошуку і не пов’язаний із навчанням базових моделей генеративного ІІ OpenAI. Сайти можуть з’являтися у результатах пошуку, навіть якщо вони відмовляються від генеративного навчання ІІ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago