OpenAI взимку представить нову модель ШІ: розробники кажуть, що вона “змінить світ”

Стартап OpenAI до грудня 2024 року запланував випустити нову велику мовну модель під кодовою назвою Orion. Про це повідомляє Android Authority.

Щоправда, вихід Orion відрізнятиметься від минулих релізів. Якщо GPT-4o іGPT-o1 відразу представили користувачам ChatGPT, то цього разу першими доступ отримають деякі компанії-партнери, які розробляють свій ШІ на основі продуктів OpenAI.

Orion розглядається всередині OpenAI як наступник GPT-4, щоправда, немає інформації про те, чи будуть нову модель позиціювати як GPT-5, чи це буде щось інше. За очікуваннями OpenAI, ця модель має вийти на рівень загального штучного інтелекту (AGI). Це означає універсальність ШІ і можливість розв’язання будь-яких завдань, які люди зможуть придумати. Спілкування з таким ШІ нагадуватиме спілкування з живою людиною.

ЗМІ писали, що OpenAI на певному етапі навіть відклала навчання мовної моделі GPT-5, оскільки в компанії були “стурбовані безпекою людства”. Опинившись “не в тих руках”, ШІ несе реальну небезпеку, говорив Сем Альтман, керівник OpenAI.

Нагадаємо, в середині вересня OpenAI випустила свою першу версію ШІ з “мозком” на рівні доктора наук. GPT-o1 доступна користувачам ChatGPT у вигляді превью-версії. Однак для запуску потрібна підписка Plus і Team.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Британський пропагандист Грем Філліпс отримав тимчасовий притулок у Росії

Британський пропагандист Грем Філліпс, який розпочав свою пропагандистську діяльність ще в 2014 році, висвітлюючи російську…

8 хв. ago

Литва розбере лінії електропередачі, що з’єднують її з РФ та Білоруссю

Литва відключить лінії електропередачі з Росією та Білоруссю. Це станеться до лютого 2025 року. Про…

17 хв. ago

“Путін вистрілив собі в коліно”: чим для нього може обернутися співпраця з КНДР щодо військ

Рішення залучити війська Північної Кореї у війні проти України зіграє проти Путіна. Ці солдати суттєво…

28 хв. ago

У поліції пояснили, чому буковинські військкоми побили та закували у наручники німецького волонтера

Патрульна поліція Чернівецької області розповіла свою версію конфлікту, під час якого співробітники ТЦК побили німецького волонтера.…

37 хв. ago

ЄС може скасувати допомогу українцям: мобілізація за кордоном та повернення в Україну, жінок теж стосується

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував радикально змінити порядок надання соціальних пільг українським біженцям…

48 хв. ago

Втеча від ТЦК: яке покарання очікувати

У разі, якщо особу втікача встановлять, їй загрожує покарання за ухилення від мобілізації. Порушника очікує…

57 хв. ago