Цукерберг хоче створити Codec-аватари людей для віртуальної реальності

Компанія Meta хоче створити Codec-аватари – це максимально реалістичні аватари людей для віртуальної або доповненої реальності. Марк Цукерберг казав про такі плани ще у 2023 році. Нині ж компанія готується презентувати новинки у галузі штучного інтелекту, пристроїв і технологій.

Про це повідомляє Yahoo. Технологія Codec-аватарів дозволяє створити неймовірно правдоподібне цифрове втілення людини, що передає найдрібніші деталі міміки та рухів.

За словами Цукерберга, до створення таких аватарів ще далеко, оскільки потрібен час, щоб удосконалити процес сканування до рівня, коли його можна буде виконувати за допомогою звичайного смартфона. Нині це робиться у спеціальних лабораторіях та займає багато часу.

Водночас для роботи з Codec-аватарами знадобиться шолом віртуальної реальності, який здатен відстежувати рухи обличчя та рота. Така функція, ймовірно, з’явиться лише у Meta Quest 4, вихід якого, якщо вірити витокам, запланований на 2026 рік.

Сьогодні ж відбудеться захід Meta Connect 2024, на якому презентують нові аватари у Meta Horizon. Вони мають бути більш деталізованими, з покращеною мімікою та емоціями, а також з різноманіттям рис обличчя, будови тіла та одягу. Крім того, там презентують:

  • Meta Quest 3S – нову версію популярного шолома віртуальної реальності.
  • Окуляри доповненої реальності Orion (або, можливо, третє покоління розумних окулярів Ray-Ban Meta).
  • Поліпшення в галузі штучного інтелекту від Meta.
  • Оновлення операційної системи Horizon OS.
  • Анонси великих ігрових релізів.

Нові аватари в WhatsApp

Месенджер WhatsApp розробляє нову функцію, яка дозволить користувачам створювати персоналізовані аватари за допомогою штучного інтелекту. Її можна буде вручну включити у налаштуваннях. Однак поки функція знаходиться у стадії розробки, вона має з’явитися у майбутніх оновленнях.

За допомогою комбінації зображень, текстових підказок і моделі штучного інтелекту Llama від Meta, користувачі зможуть створити своє власне зображення у будь-якому стилі – від природних ландшафтів до космічних мотивів. Для створення такого аватара користувачам потрібно буде зробити фотографію і дозволити Meta AI створити зображення, яке схоже на них.

Романчук Микола

Recent Posts

Республіканці вимагають звільнити Маркарову через візит Зеленського до Пенсильванії

Спікер Палати представників США Майк Джонсон, який є представником Республіканської партії, направив президенту України Володимиру Зеленському…

1 хв. ago

Чоловік, який врізався в замаскований військовий вертоліт, отримає 3,3 млн доларів

Окружний суддя США Марк Мастроянні постановив, що Федеральний уряд несе основну відповідальність за нічне зіткнення…

5 хв. ago

Сонце може проковтнути чорна діра — і ще 8 хвилин ніхто про це не дізнається

Учені розповіли, якою може бути доля Землі та всієї Сонячної системи, якщо нашу зірку проковтне…

7 хв. ago

Зарплати вчителів в Україні знизяться через податки: на скільки та що планують в уряді

Підвищення військового збору до 5% знизить доходи вчителів на 3,5%, але уряд планує вирішити це питання через освітню субвенцію в…

13 хв. ago

Джонні Депп планує покращити свою зовнішність: про що йдеться

61-річний голлівудський актор і музикант Джонні Депп, який зовсім нещодавно здивував прихильників новими зубами, замислився про…

15 хв. ago

“Це неминуче”: українцям доведеться платити за світло ще більше, нардеп назвав дату підвищення

"Укренерго" готує підвищення тарифу на передачу електроенергії на 2025 рік, згідно з яким він може зрости фактично…

19 хв. ago