Найближчим часом людство зіткнеться з надрозумом: творець ChatGPT зробив заяву

Генеральний директор OpenAI, компанії, яка створила ChatGPT, Сем Альтман вважає, що в найближчі кілька тисяч днів людство зіткнеться з появою надінтелекту. Про це він повідомив у своєму блозі.

На його думку, це призведе не до похмурого технологічного майбутнього, а до ери «загального процвітання».

Альтман зазначив, що розвиток надінтелекту може зайняти більше часу, ніж він очікував, однак це лише питання часу. Він пророкує, що в недалекому майбутньому люди зможуть робити речі, які наші предки вважали б магією. Ця здатність, за його словами, не буде результатом генетичних змін, а виникне завдяки суспільству, яке стало розумнішим і ефективнішим за будь-яку окрему людину, що можна розглядати як форму колективного інтелекту.

«З плином часу люди стали значно здібнішими; вже зараз ми можемо робити те, що наші попередники вважали неможливим», – йдеться у дописі розробника.

Штучний інтелект, вважає Альтман, буде здатний розв’язувати надскладні завдання і відкриє перед людством шлях до світлого майбутнього.

У цьому майбутньому кожна людина зможе користуватися «персональною командою ШІ», яка допомагатиме справлятися з повсякденними завданнями, а «віртуальні експерти» зроблять наше життя простішим. Віртуальні наставники усунуть складнощі в навчанні, адаптуючись до потреб кожної дитини. Усі зможуть отримати якісну освіту та необхідні навички, що забезпечить успіх у світі з величезним вибором професій і призведе до безпрецедентного процвітання.

Водночас розвиток технологій штучного інтелекту призведе до дефіциту міді, заявила фінансова директорка гірничодобувної компанії ВНР Billiton Вандіта Пант. За її словами, які наводить Financial Times, наразі дата-центри споживають менше 1% міді, проте до 2050 року ця цифра становитиме 6-7%.

До слова, штучний інтелект неочікувано почав «тупішати».‌ В останні місяці користувачі штучного інтелекту, наприклад ChatGPT від OpenAI, помітили погіршення якості відповідей системи, і відзначають що вони почали давати більш дурні відповіді на запитання, і стають більш «ледачими».

Романчук Микола

Recent Posts

Єрмак порадив?: Умеров пояснив, чому призначив радником Тимошенко

Міністр оборони Рустем Умеров розповів, що призначив своїм радником колишнього заступника голови Офісу президента Кирила…

3 години ago

Скасування медичної таємниці: у Раді пропонують передавати результати оглядів до системи “Оберіг”

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про військовий обов’язок…

3 години ago

Чому з’являється затхлий запах у шафі: основні причини та шляхи вирішення проблеми

Наближаються холоди, і багато хто поспішив діставати теплі речі. Напевно ви помітили затхлий запах у…

3 години ago

Чоловік з’їв 720 яєць за місяць, щоб подивитися, що станеться з його організмом (відео)

Доктор Нік Норвіц зі США прийняв виклик і з'їсти 720 яєць за місяць, щоб перевірити,…

3 години ago

У Трампа заявили про підготовку нового замаху на нього: під підозрою – іноземна влада

У штабі Дональда Трампа заявили, що з Ірану надходять реальні загрози для життя кандидата у президенти США…

3 години ago

Завтра очікуються зливи та грози в кількох областях України

У четвер, 26 вересня, в Україні очікується мінлива хмарність. У кількох областях прогнозують дощі та грози. Про…

3 години ago