Маск розкрив імена акціонерів, які допомогли йому купити Twitter: серед них російські олігархи

Венчурний фонд 8VC, у складі якого працюють сини російських олігархів Вадима Мошковича та Петра Авена, виявився одним з інвесторів у купівлі соцмережі Twitter мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на документи Окружного суду Північного округу Каліфорнії.

У 2022 році Ілон Маск придбав Twitter за понад $44 мільярди, скориставшись підтримкою банків, фінансових установ і інвестиційних фондів. У 2024 році суд США зобов’язав Маска оприлюднити імена інвесторів, серед яких виявився венчурний фонд 8VC.

Згідно з Forbes, у цьому фонді працюють сини російських олігархів Вадима Мошковича та Петра Авена.

Джек Мошкович у 2024 році отримав посвідку на постійне проживання в США. У 2018 році він приєднався до фонду 8VC. Його батько Вадим Мошкович є російським олігархом в аграрному секторі та засновником однієї з найбільших агрокомпаній РФ – «Русагро».

З 2006 по 2014 рік Вадим Мошкович обіймав посаду члена верхньої палати російського парламенту – Ради Федерації. У березні 2022 року він потрапив під санкції Європейського Союзу у зв’язку з війною в Україні.

Джек Мошкович у 2018 році приєднався до фонду 8VC

Денис Авен, син російського олігарха і президента «Альфа-Групп» Петра Авена, приєднався до фонду 8VC у 2022 році, вже після того, як його батько потрапив до санкційних списків країн Заходу.

Денис Авен приєднався до фонду 8VC у 2022 році

За словами засновника 8VC Джо Лонсдейла, Денис Авен і Джек Мошкович є близькими друзями, і саме Джек Мошкович привів Авена у фонд.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

22 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

37 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

52 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago