Електричне перевантаження у квартирі: що робити, щоб його уникнути

Через повномасштабну агресію Росії, в Україні тривають бойові дії. Ракетні удари ворога руйнують об'єкти критичної інфраструктури.

Через пошкодження енергосистеми, українцям необхідно економити світло. У Мінреінтеграції розповіли, як уникнути електричного перевантаження у квартирі.

У відомстві зазначили, що кожен українець може допомогти енергосистемі впоратись із кризою. Збільшення споживання електроенергії може призвести до відключень світла.

«Щоб уникнути цього, слід економити електрику, особливо вранці та ввечері з 7:00 до 11:00 і з 18:00 до 23:00», – йдеться у повідомленні.

У Мінреінтеграції пояснили, що для цього важливо не вмикати одночасно електроприлади. Наприклад, спочатку можна увімкнути мікрохвильовку, щоб розігріти їжу, а потім – праску.

За можливості необхідно перенести прання та нічні або денні години. Також слід утриматися від користування бойлером та кондиціонером у пікові години ввечері та вранці.

Під час аварійних та стабілізаційних відключень світла зростає кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни. Нагадаємо, що треба робити, якщо застрягли в ліфті.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Можуть забрати і до 25 років: нардеп пояснив нюанси мобілізації

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Оновлений закон дозволяє призивати…

2 хв. ago

Кардіолог розкрив найкращі поради, як боротися з гіпертонією та холестерином

Гіпертонія і високий рівень холестерину є основними факторами ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. Однак обидва ці фактори…

4 хв. ago

Стартова ціна – захмарна: в Україні продають памʼятник Леніну (фото)

Демонтований бронзовий памʼятник Володимиру Леніну виставили на аукціон на сайті Prozorro. Стартова ціна становить понад…

5 хв. ago

Демі Мур вийшла у світ з донькою від Брюса Вілліса (фото)

61-річна американська акторка Демі Мур вийшла у світ зі своєю донькою Скаут, 32. Знімками знаменитість ділиться в Instagram. Зірка…

1 годину ago

У Дагестані триває стрілянина, запроваджено режим контртерористичної операції

Вже відомо про сімох загиблих поліціянтів та ще 23 поранених у Дагестані. Запроваджено режим контртерористичної…

1 годину ago

Українцям запровадили нові штрафи: кого і за що тепер покарають

21 червня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань…

1 годину ago