Творці ChatGPT і iPhone працюють над смартфоном, який “струсоне галузь”

Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв у співпраці з OpenAI, що наробила останнім часом чимало галасу у світі IT, працює над новим типом смартфона, який “струсоне галузь”.

Як йдеться в матеріалі NY Times, Айв очолює цей проєкт і крім нього над ним працюють ще 9 осіб, серед яких є Тан Тан і Еванс Хенкі – одні з творців оригінального iPhone. Команда знаходиться в Сан-Франциско, в розробку інвестовано близько 1 мільярда доларів.

Перші чутки про те, що Джоні Айв і OpenAI готують революційний гаджет, з’явилися ще минулого року. Тоді повідомлялося, що проект натхненний технологією сенсорних екранів і оригінальним iPhone. Крім того, в команді Айва обговорювали, що “генеративний ШІ дасть змогу створити новий тип обчислювального пристрою, оскільки ці технології здатні запропонувати користувачам більш потужні можливості порівняно з традиційним програмним забезпеченням”.

Подробиць поки що мало, але йдеться про те, що смартфон значною мірою спиратиметься на функції штучного інтелекту. Передбачається, що сама операційна система буде створена таким чином, щоб мати ШІ в самій своїй основі, тим самим звільнивши користувача від необхідності ручного управління.

Джоні Айву, який працював в Apple впродовж десятиліть разом зі Стівом Джобсом, приписують дизайн багатьох сучасних знакових гаджетів компанії: від iPod і iPhone до iPad з MacBook. Тож можна очікувати що, що б не було в розробці, також матиме стильний вигляд.

А поки одні створюють заміну смартфонам, інші шукають нові форм-фактори, щоб оживити ринок. Huawei напередодні першою випустила телефон, що складається втричі. Ціни на новинку стартують від 2800 доларів, утім, це не завадило йому моментально стати хітом.

Коломієць Надія

Recent Posts

Частина українських заправок можуть закритися: що сталося

Асоціація паливно-енергетичного бізнесу попереджає про небезпеку для малого та середнього бізнесу, що працює у паливній сфері.…

28 секунд ago

Шахраї розсилають листи від імені суду: як уберегтися від аферистів

Аферисти маскують листи під домен gov.ua, в яких використані справжні назви ФОП та адреси. У…

7 хв. ago

Погода на останній тиждень вересня: де йтимуть дощі та грози, а в яких областях ще буде +30

Протягом наступного тижня по всій Україні очікується аномально тепла погода. Місцями пройдуть дощі. Про це…

19 хв. ago

У Греції на горі Афон стався землетрус: якою була магнітуда

У Греції на святій чернечій горі Афон 22 вересня стався землетрус. Коливання землі досягали магнітуди…

28 хв. ago

У будинку, який належав Пригожину, тепер проводяться секс-вечірки

Правоохоронці перервали секс-вечірку з елементами БДСМ у готелі «Палац Трезіні» на Університетській набережній Санкт-Петербурга. Про…

36 хв. ago

В’їзд до ЄС стане платним для українців: подробиці

Європейський Союз впроваджує систему ETIAS. Тепер українцям, які планують виїзд за кордон, потрібно буде виконати…

43 хв. ago