Творці ChatGPT і iPhone працюють над смартфоном, який “струсоне галузь”

Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв у співпраці з OpenAI, що наробила останнім часом чимало галасу у світі IT, працює над новим типом смартфона, який “струсоне галузь”.

Як йдеться в матеріалі NY Times, Айв очолює цей проєкт і крім нього над ним працюють ще 9 осіб, серед яких є Тан Тан і Еванс Хенкі – одні з творців оригінального iPhone. Команда знаходиться в Сан-Франциско, в розробку інвестовано близько 1 мільярда доларів.

Перші чутки про те, що Джоні Айв і OpenAI готують революційний гаджет, з’явилися ще минулого року. Тоді повідомлялося, що проект натхненний технологією сенсорних екранів і оригінальним iPhone. Крім того, в команді Айва обговорювали, що “генеративний ШІ дасть змогу створити новий тип обчислювального пристрою, оскільки ці технології здатні запропонувати користувачам більш потужні можливості порівняно з традиційним програмним забезпеченням”.

Подробиць поки що мало, але йдеться про те, що смартфон значною мірою спиратиметься на функції штучного інтелекту. Передбачається, що сама операційна система буде створена таким чином, щоб мати ШІ в самій своїй основі, тим самим звільнивши користувача від необхідності ручного управління.

Джоні Айву, який працював в Apple впродовж десятиліть разом зі Стівом Джобсом, приписують дизайн багатьох сучасних знакових гаджетів компанії: від iPod і iPhone до iPad з MacBook. Тож можна очікувати що, що б не було в розробці, також матиме стильний вигляд.

А поки одні створюють заміну смартфонам, інші шукають нові форм-фактори, щоб оживити ринок. Huawei напередодні першою випустила телефон, що складається втричі. Ціни на новинку стартують від 2800 доларів, утім, це не завадило йому моментально стати хітом.

Коломієць Надія

Recent Posts

Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку

В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Адвокат юридичної…

2 хв. ago

У Чехії група шахраїв наживалася на допомозі Україні

У столиці Чехії поліція викрила шахраїв, які збирали фінансову допомогу нібито для України, а насправді використовували гроші для власних…

11 хв. ago

Росіян у Криму накрила паніка: там лунали вибухи, під прицілом міг бути важливий військовий обʼєкт РФ

В районі тимчасово окупованого Джанкоя у Криму, схоже, кудись прилетіло. Було чути 4-5 потужних вибухів,…

23 хв. ago

Справжня супержінка: що відомо про власницю угорської компанії, яка продала пейджери в Ліван

Вибухи пейджерів, а потім і рацій у Лівані вже називають однією з найбільш вражаючих операцій Ізраїлю проти…

32 хв. ago

Народжували в один час: сестри-близнючки вийшли заміж за ідентичних братів (фото)

Сестри-близнючки Бріттані та Бріана, які вийшли заміж за ідентичних зовні братів Джоша та Джеремі Сейлерів,…

41 хв. ago

Повістки через “Укрпошту”: адвокат розповів, хто отримає їх в першу чергу

Передусім повістки через "Укрпошту" надсилатимуть особам, які оновили дані в застосунку "Резерв+", повідомив адвокат, кандидат юридичних наук…

50 хв. ago