Глобальний IT-збій: у Microsoft зізналися, скільки мільйонів комп’ютерів з Windows лягли

Глобальний технічний збій, який стався 19 липня через оновлення програмного забезпечення фірми з кібербезпеки CrowdStrike, торкнувся майже 8,5 мільйонів пристроїв на базі Windows. Це менше одного відсотка всіх комп’ютерів та інших гаджетів з Windows. ІТ-гігант підкреслив, що “це не був випадок з боку Microsoft” але він мав значний вплив на екосистему компанії.

У Microsoft додали, що взагалі таки значні інциденти трапляються рідко, хоча оновлення програмного забезпечення іноді можуть викликати перешкоди. У повідомленні  офіційного блогу корпорації у суботу, 20 липня уточнюється, що з моменту IT-збою компанія підтримує “постійний зв’язок з клієнтами, CrowdStrike та зовнішніми розробниками для збору інформації та прискорення пошуку рішень”. Зокрема, у CrowdStrike порекомендували обхідний шлях для розв’язування цієї проблеми.

“За нашими оцінками, оновлення CrowdStrike вплинуло на 8,5 мільйона пристроїв з Windows, або менше одного відсотка всіх машин з Windows. Хоча цей відсоток невеликий, широкі економічні та соціальні наслідки відображають використання CrowdStrike підприємствами, які надають багато критично важливих послуг”, – йдеться у повідомленні.

Збій CrowdStrike і його наслідки

Нагадаємо, 19 липня серія технічних збоїв порушила роботу авіакомпаній, банків і навіть Лондонської фондової біржі.  Корпорація Microsoft повідомила про перебої в роботі своїх онлайн-сервісів. Три великі авіакомпанії США – Delta, United та American Airlines – призупинили польоти через проблеми зі зв’язком. Аеропорт Берлін-Бранденбург повідомив про зупинення виконання рейсів через технічний збій. Пізніше стало відомо, що частина проблем пов’язана з програмним забезпеченням кібербезпеки компанії CrowdStrike Holdings Inc.

У цій компанії заспокоїли, що кібератаки на них не було. Причиною збою стало оновлення ПЗ для Windows. Проблему виявили лише за кілька годин і почали працювати над її вирішенням. 

Нагадаємо, компанія Windows запропонувала користувачам 15 разів перезавантажити систему Windows – це може допомогти виправити ситуацію, якщо програма працює некоректно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago