Компанія SpaceX представила Starlink Mini: новий термінал можна заряджати від павербанка

Компанія SpaceX випустила новий термінал Starlink Mini для супутникового інтернету. За словами Ілона Маска, цей продукт може змінити світ. Інженер зазначив, що налаштування термінала займає лише п’ять хвилин. 

Як передає видання The Verge, компанія Ілона Маска представила мініверсію класичного Starlink. Зазначається, що цей термінал настільки компактний, що може вміститися у рюкзак. За розмірами  Starlink Mini трохи більший за стандартний ноутбук. 

Крім того, пристрій оснастили Wi-Fi роутером, який споживає менше енергії, аніж у попередніх моделях. Водночас цей термінал може надати  швидкість інтернету на понад 100 мегабіт на секунду. 

Які особливості Starlink Mini:

  • Вага 1,1 кілограма;
  • Розміри – 259 x 259 x 38,5 мм;
  • Захист від пилу та води IP67;
  • Можливість живлення від павербанка через USB-C потужністю від 100 Вт. 

Відомо, що в США Starlink Mini коштуватиме 599 доларів США. Щомісячна підписка в розмірі 30 доларів США (у підписку входять 50 Гб, з можливістю придбати більше за ціною 1 долар США за Гб).   

Гендиректор SpaceX Ілон Маск розповів, що він вже випробував сам цей мінітермінал. За його словами, налаштування зайняло лише п’ять хвилин.

“Я щойно налаштував це прямо зараз і пишу цей пост через Space. Зайняло менш як 5 хв. Легко переноситься в рюкзаку. Цей продукт змінить світ”, – написав Ілон Маск у соціальній мережі.

У Bloomberg повідомили, що США уклали нову угоду з SpaceX на 14,1 мільйона доларів для продовження надання інтернет-послуг Starlink в Україні до кінця листопада 2024 року. Раніше контракт коштував 23 мільйони доларів. Зазначають, що нова угода забезпечить обладнання, доступ та підтримку клієнтів на узгоджених умовах.   

Про укладення нового контракту також повідомила прессекретар Командування космічних систем Бонні Пойндекстер. У ЗМІ зазначають, що минулий контракт на постачання комунікаційних терміналів Starlink від SpaceX діяв з червня минулого року до травня нинішнього року. Тоді Пентагон повідомляв, що цей контракт коштує 23 мільйони доларів. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Байден відмовився помилувати засновника WikiLeaks

Президент США Джо Байден не розглядав можливості помилувати засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, повідомила речниця Білого…

6 хв. ago

ТЦК зможуть бачити дані про несплачений штраф та відкрите виконавче провадження ухилянтів

Президент України Володимир Зеленський 26 червня підписав закон №3783-IX (законопроєкт 11143) про внесення змін до…

8 хв. ago

Українські студенти навчатимуться у Ірландії безкоштовно

Ірландія компенсує вартість навчання в університетах для українських студентів, які вступатимуть до університетів цього року.…

11 хв. ago

“Ти лох, ти невдаха”: Байден і Трамп “погризлися” під час дебатів

У центрі уваги вибори в США 2024. Вже відбулися перші теледебати між чинним президентом Штатів -…

2 години ago

Росія сподівається на прорив фронту, ситуація критична, — експерт

Росія продовжує вірити в можливість оперативного прориву української оборони й просування вглиб території України. Це підтверджується високою…

2 години ago

Блокпости ТЦК будуть на кожній вулиці: названо сценарії нової мобілізації після 16 липня

Для оновлення даних у військовозобов’язаних залишилось трохи більше двох тижнів – цей термін спливає 16 липня. Якими…

2 години ago