Компанію Цукерберга судитимуть у США

Meta доведеться відповідати в суді за позови штатів США, які звинувачують її у виникненні проблем із психічним здоров’ям у підлітків через створення залежності від платформ Facebook та Instagram.

Про це повідомляє Reuters.

Суддя окружного суду США Івонн Гонсалес Роджерс відхилила спробу Meta відхилити вимоги, висунуті штатами за двома окремими позовами, поданими минулого року. Одна з них стосується більш ніж 30 штатів, включаючи Каліфорнію і Нью-Йорк, а інша була подана Флоридою.

Роджерс обмежив деякі вимоги штатів, погодившись з Meta, що федеральний закон, відомий як Розділ 230, який регулює онлайн-платформи, частково захищає компанію. Однак вона визнала, що штати надали достатньо інформації про нібито оманливі заяви компанії, щоб продовжити розгляд більшості справ.

Суддя також відхилив клопотання Meta, TikTok від ByteDance, YouTube від материнської компанії Google Alphabet і SnapChat від Snap про відхилення пов’язаних справ про тілесні ушкодження, поданих окремими позивачами. Однак ці компанії не є відповідачами за державними позовами.

Це рішення відкриває шлях для держав та інших позивачів зібрати додаткові докази та потенційно звернутися до суду. Це не остаточне рішення по суті їхніх справ.

«Meta має бути притягнута до відповідальності за реальну шкоду, яку вона завдала дітям тут, у Каліфорнії, і по всій країні», — заявив генеральний прокурор Каліфорнії Роб Бонта в заяві.

Адвокати позивачів у спільній заяві назвали це рішення «значною перемогою молодих людей по всій країні, які постраждали від залежності та шкідливого впливу соціальних мереж».

Представник Meta заявив, що компанія в цілому не згодна з цим рішенням і що вона «розробила низку інструментів для підтримки батьків і підлітків», включаючи нові «підліткові облікові записи» в Instagram з додатковим захистом.

Представник Google назвав ці звинувачення «абсолютно неправдивими» і сказав, що «надання молоді безпечнішого та здоровішого досвіду завжди було центральним у нашій роботі».

Лисенко Катерина

Recent Posts

В ТЦК назвали умову, за якої ті, хто має відстрочку, не будуть служити

Ті військовозобов'язані, які мають право на відстрочку, повинні надати всі необхідні для цього документи. У…

6 хв. ago

США категорично відмовилися збивати ракети РФ: яка причина

Представники адміністрації Джо Байдена розповіли, чому США та Велика Британія допомагали збивати іранські ракети над…

18 хв. ago

ДБР та кіберполіція затримали на Черкащині прокурора-педофіла

Слідчі ДБР спільно з Кіберполіцією затримали прокурора, якого звинувачують одразу за декількома тяжкими статтями Кримінального…

26 хв. ago

Ледь не забетонувався: перехожі врятували повністю покритого цементом кота (фото)

Цей випадок стався в понеділок, 14 жовтня, у районі Зеехельденбурт в Амстердамі, Нідерланди. По дорозі…

38 хв. ago

По 2700 грн – це норма: в Україні переписали пенсії

В Україні станом на 1 жовтня відзначається 10,34 мільйонів пенсіонерів. 25% українських пенсіонерів одержують близько 2760 грн…

47 хв. ago

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на “Рамштайн”

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути…

54 хв. ago