Як зарядити телефон без електрики: корисні лайфхаки

Українці знову зіткнулися з відключеннями електрики, а тому знову актуальними стали поради про те, що робити, якщо вдома немає світла, а телефон розрядився. І справді вихід є.

life.telegraf.com.ua вирішив зібрати головні поради, які дозволять не залишитися без засобу зв’язку у темні дні. Але варто розуміти, що всі вони потребують зовнішнього джерела енергії.

Павербанки

Найочевидніший і зручний спосіб, це використовувати пристрій, який спочатку створений для того, щоб заряджати гаджети, коли немає доступу до електрики. Однак оскільки його в потрібний момент під рукою може не опинитися, то довго на цьому ми не зупинятимемося.

Ноутбук

Якщо телефон сів, але ноутбук має заряд, то можна скористатися його батареєю як резервним джерелом живлення. Для цього просто достатньо підключити телефон через кабель USB.

Проте цей метод не спрацює, якщо ноутбук сам тримається на останніх відсотках. У такому разі він відмовиться “ділитися” зарядом.

Сонячні зарядні пристрої

Портативні панелі давно вже набули популярності серед туристів, вони дозволять зарядити пристрої використовуючи для цього лише сонячну енергію. Проблема в тому, що для їх функціонування необхідне, як випливає з назви, сонячне світло. Однак опція може бути корисною при тривалих блекаутах.

Автомобіль

Якщо у вас є автомобіль, його можна використовувати, щоб зарядити телефон. Для цього потрібний перехідник від прикурювача на USB.

Ручні динамо-зарядки

Так, класичні пристрої, які генерують електрику шляхом фізичного обертання ручки, досі продаються і можуть бути знайдені в будь-якому інтернет-магазині за ціною від кількох сотень гривень.

Пункт незламності

Очевидно, що якщо телефон у найбільш невідповідний момент залишився з останніми відсотками і ви читаєте цю новину, то нічого з перерахованого вище у вас під рукою не виявилося. Однак не варто сумувати, оскільки в Україні з часів попередніх блекаутів відкрилася величезна кількість “Пунктів незламності”, в яких можна, зокрема, і зарядити гаджети. У зовсім екстреному випадку можна піти до найближчого магазину чи іншого публічного закладу, який працює від своїх генераторів та попросити там допомоги.

Лисенко Катерина

Recent Posts

З’явилась кумедна карикатура на зустріч Орбана з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, які зустрілись у Москві, стали персонажами карикатури.…

7 хв. ago

Страшна сила: 7 зірок, які вважали свою зовнішність потворною

Прищі, нескінченні комплекси та проблеми з однокласниками – багатьом знайома така ситуація. Не є винятком і зіркові…

16 хв. ago

Повістки поштою: адвокатка розповіла, куди прийде лист щастя від ТЦК, якщо ви не оновили дані

З 16 липня ТЦК буде направляти повістки на останнє відоме місце реєстрації військовозобов’язаного, який не оновив дані.…

28 хв. ago

Щокін і Тадеєв: рослідувачі Схем знайшли українських власників санаторію Корал в окупованому Криму

Журналісти Схем провели розслідування і знайшли клон української компанії "Санаторій "Корал", перереєстрований після 2014 року за російським…

37 хв. ago

Які особисті дані військовозобов’язаних можуть опинитися у розпорядженні ТЦК

До військкоматів можуть потрапити такі персональні дані людини, як ім'я, прізвище, по батькові, дата народження,…

47 хв. ago

Якщо ви швидко втомлюєтесь: перелік продуктів з високим вмістом вітаміну В12, які бадьорять

Часто втома, депресія, перепади настрою, анемія можуть бути причиною нестачі вітаміну В12, який ще називають…

59 хв. ago