Безкоштовний аналог ChatGPT: працює без інтернету. ВІДЕО

Nvidia презентувала свій власний аналог чат-бота ChatGPT, який отримав назву Chat with RTX. Цей сервіс вже доступний у формі безкоштовної демонстраційної програми для Windows 11 і може працювати в автономному режимі, пише Експерт.

За інформацією РБК-Україна (проект Styler), яка посилається на сайт NVIDIA Blog, Chat with RTX дозволяє запускати локальний чат-бот зі штучним інтелектом на вашому комп’ютері. Користувачі можуть передавати йому файли, документи та відео для створення короткого зведення, аналізу інформації та отримання релевантних відповідей на основі наданих даних.

Програма функціонує на ПК і потребує відеокарти RTX 30-ї або 40-ї серії з мінімум 8 ГБ відеопам’яті та 16 ГБ ОЗУ. Вона працює локально, що виключає можливість витоку особистих даних, оскільки немає звернення до хмарних серверів, за словами компанії.

Згідно з відгуками редакції The Verge, яка вже тестувала сервіс, Chat with RTX успішно впорався із завданнями аналізу даних. Він може бути корисним інструментом для журналістів та тих, хто працює з великими обсягами інформації.

Додаток може обробляти відео з YouTube, а також сканувати PDF-файли для отримання ключової інформації, працюючи практично миттєво без затримок, які характерні для хмарних чат-ботів, таких як ChatGPT або Copilot.

Проте наразі Chat with RTX є ранньою версією для розробників і має деякі обмеження. Компанія Nvidia не представляє його як повністю завершене рішення, а скоріше як перспективний старт у розвитку нового аналога ChatGPT.

Розмір файлу інсталяції Chat with RTX становить приблизно 35 ГБ, і його можна завантажити з офіційного сайту Nvidia.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

11 секунд ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

1 хв. ago

Мінус два: у російському Виборгу та Слов’янську-на-Кубані вибухи на НПЗ (відео)

У російському Виборгу в Ленінградській області вранці 19 травня сталися вибухи на нафтопереробному заводі. Попередньо, у…

5 хв. ago

Усик потрапив до лікарні після перемоги над Ф’юрі: що сталося

Український боксер Олександр Усик (22-0, 14 КО) після перемоги над британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) пропустив пресконференцію після…

7 хв. ago

Стоячий нокдаун та потужний аперкот: найкращі моменти бою Усик — Ф’юрі (відео)

У суботу, 18 травня, у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді відбувся великий вечір профі-боксу, у головному бою…

9 хв. ago

Усик дав Ф’юрі урок боксу і став абсолютним чемпіоном світу (відео)

У суботу, 18 травня, в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбувся великий вечір професійного боксу. У головному бою…

11 хв. ago