Meta впроваджує в Instagram чат-бот зі штучним інтелектом

Компанія Meta впроваджує чат-бот зі штучним інтелектом в Instagram. Наразі ця функція знаходиться на стадії тестування і доступна тільки для користувачів бета-версії. Також поки що бот не пропонує творчих функцій ШІ, а доступний лише для спілкування.

Про це пише Shirt Delete. Зазначається, що цей чат-бот працює аналогічно стандартному листуванню в Direct Message з другом.

Бета-версія Instagram із вбудованим Meta AI

Чат-бот Meta AI в Instagram використовує власну велику мовну модель Meta, Llama 2, яка відрізняється від Llama 3, що перебуває в розробці. Поточна версія Meta AI в Instagram в основному зосереджена на пропозиції рекомендацій у чатах. Користувачі також можуть взаємодіяти з чат-ботом через зумовлені опції у випадаючому меню.

Наголошується, що в той час, як Meta AI ще не конкурує безпосередньо з просунутими інструментами, такими як ChatGPT, його інтеграція свідчить про зростаючий тренд у сфері спілкування за допомогою ШІ на платформах Meta, включно з WhatsApp і Messenger. Однак ця функція все ще перебуває на стадії оцінки. Її довгострокова цінність залежатиме від її розвитку і діапазону функцій, які вона пропонує.

Корпорація Meta оновлює свою політику щодо контенту, який був створений штучним інтелектом. Так, вже з травня в Instagram, Facebook і Threads біля таких фото чи відео з’являтимуться спеціальні позначки.

Користувачі повідомлятимуть про використання інструментів штучного інтелекту, а також Meta самостійно виявлятиме індикатори такого контенту. Після цього на фото чи відео застосовуватимуть маркування. Раніше ж Meta забороняла публікувати відео, створені за допомогою ШІ, де людина нібито каже те, чого не говорила. Втім, старі правила не охоплювали широкий діапазон контенту зі ШІ, який з’являється в інтернеті. Крім того, компанія змінює спосіб модерування таких дописів. З липня корпорація припинить видаляти матеріали з ШІ, які не суперечать іншим правилам спільноти.

Ольга Степанова

Recent Posts

Деяких студентів мобілізують до ЗСУ в жовтні: кого це стосується

Більшість студентів може розраховувати на відстрочку від призову, проте все ж деяких з них можуть мобілізувати.…

1 хв. ago

“Доведеться підвищувати вдвічі”: українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

В Україні вже з перших днів жовтня інтернет-провайдери почали підвищувати ціни на свої послуги. Про…

13 хв. ago

Українець стане наймолодшим кардиналом Ватикану: що це означає

Український священник стане кардиналом у Ватикані. Йдеться про Миколу Бичка, єпарха Мельбурнської єпархії Петра та…

20 хв. ago

111-річний відлюдник провів століття у печері: який він має вигляд

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100…

45 хв. ago

Повістки вручатимуть “прозоро” – ТЦК зобов’язали до нових правил

Міністерство оборони України затвердило нову інструкцію, яка регламентує використання портативних відеореєстраторів під час вручення повісток…

52 хв. ago

Скандал у Туреччині. Арбітриню усунули через її секс-відео з інспектором ФІФА

24-річна арбітриня Еліф Караарслан потрапила в гучний скандал після того, як відео її сексу з 61-річним інспектором…

55 хв. ago