Інженери почали створювати перших роботів, які можуть працювати без електрики

Інженери розробили метод, завдяки якому роботи можуть виконувати складні функції без використання електрики. Зокрема дослідники Королівського коледжу Лондона розробили новий тип крихітної схеми, яка взаємодіє за допомогою зміни тиску рідини, пише Interesting Engineering.

“Це вперше у світі відкриває можливість створення нового покоління роботів, чиї тіла могли б працювати незалежно від вбудованого центру управління, а цей простір потенційно може бути використаний для більш складного програмного забезпечення на основі штучного інтелекту”, – йдеться у заяві команди дослідників.

У виданні розповіли, що м’які роботи відомі своєю гнучкістю та безпечністю. Їх почали використовувати у різних сферах. Здебільшого ці роботи керуються системами з використанням електромагнітних клапанів, регуляторів та насосів, через що їхня мобільність обмежується. 

“Щоб вирішити цю проблему, вчені досліджують нові конструкції м’яких клапанів і насосів, які можуть бути інтегровані в тіло робота, підвищуючи ефективність і дозволяючи використовувати його в суворих умовах. Ці м’які клапани, які контролюють потік рідини за допомогою згинання трубок, зменшують потребу в багатьох елементах управління”, – додають у матеріалі. 

До прикладу, ці роботи можуть працювати в тих місцях, де неможливо провести електрику або там, де високий рівень радіації, до прикладу у Чорнобилі, чи в приміщеннях з підвищеною електричною напругою. Крім того, ці роботи призначені для використання у районах з низьким рівнем доходу та нестабільним доступом до електроенергії. 

Коломієць Надія

Recent Posts

У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника…

8 хв. ago

Чоловік “зіпсував” медовий місяць, пішовши наперекір дружині, запросивши разом із ними іншу пару

Жінка стверджує, що її чоловік зіпсував їм медовий місяць, запросивши в поїздку свого найкращого друга…

16 хв. ago

Бюстгалтер розбрату: вчений відрікся від свого дослідження, але жінки мають знати правду

У 2013 році новинні видання по всьому світу оприлюднили інформацію про французьке дослідження, яке показало, що…

25 хв. ago

Що відбувається з дорослим, коли він п’є грудне молоко

Протягом тривалого часу люди використовували грудне молоко не тільки для годування дітей. У першому столітті Пліній Старший…

33 хв. ago

Міноборони анонсувало запуск відстрочок у “Резерв+”: хто зможе отримати

У застосунку "Резерв+" незабаром з'являться нові важливі функції для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра…

38 хв. ago

Коли настане кінець світу: у записах Ньютона знайшли передбачення

Вчені заявили, що знайшли у записах Ньютона передбачення дати кінця світу. Свідками цієї події можуть…

43 хв. ago