“Це неймовірно!” Фото і відео запуску Falcon 9 на світанку зачарували мережу

У понеділок, 12 серпня SpaceX запустила ракету Falcon 9 із 23 супутниками Starlink на сході сонця. Успішний старт відбувся після дводенної затримки місії Starlink 10-7.

Falcon 9, який здійснив свій 17-й політ, стартував з майданчика 39A в космічному центрі Кеннеді НАСА о 6:37 ранку за східним часом, за 13 хвилин до сходу сонця на космічному узбережжі Флориди. SpaceX виклали фото та відео запуску у соціальній мережі X та отримали у відповідь коментарі з захопленням: “це неймовірно!”, “зупинка вчора, щоб отримати ці фотографії сьогодні – варті того”, “чудові моменти”, “Схід сонця і ракета… Це фантастично”, і тому подібні.

Спроба запуску мала відбутися в суботу, але постійно відкладалась. Спочатку запуск був запланований на суботу, однак першу спробу було скасовано, оскільки ракету не встигли викотити на майданчик вчасно, щоб вкластися в чотиригодинне вікно запуску, пише Spaceflight Now.

Потім у неділю, коли до старту залишалося менш як хвилина, було оголошено про переривання запуску через кілька секунд після того, як керівник місії дав остаточну команду “До старту”. У повідомленні в соціальних мережах SpaceX заявила, що відлік часу “призупинився”, і не вказала причину переривання польоту.

Зліт відбувся у понеділок зранку. SpaceX підтвердила успішне відокремлення 23 супутників Starlink трохи більше ніж через годину після запуску. Завдяки місії загальна кількість запущених супутників Starlink досягла 6895.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago