Neuralink Ілона Маска вживить чип у мозок ще однієї людини

Стартап Ілона Маска Neuralink, який займається розробкою мозкових чипів, приблизно за тиждень збирається імплантувати свій пристрій уже другому пацієнту.

Керівництво компанії повідомило, що для розв’язання апаратних проблеми, з якими зіткнулися з першим пацієнтом, буде запроваджено деякі зміни. Маск під час трансляції у X підтвердив ці плани.

Зокрема, хочуть усунути появу повітряної кишені під час операції з вживлення чипа, яка могли сприяти від’єднанню ниток пристрою з часом. Також компанія прагнутиме точніше ввести нитки в складки мозку, а імплантат поставити на одному рівні з контуром черепа.

“До кінця року висока однозначна кількість пацієнтів отримають чипи”, – зазначив мільярдер.

Він не уточнив, про яку кількість пацієнтів йдеться, і коли саме чи де проведуть операції. Напередодні повідомляли, що компанія вже визначила людину, котра отримає другий чип. Її готували до операції, але ту скасували через стан здоров’я пацієнта. Коли компанія подавала заявку до регуляторів США для початку клінічних випробувань, вона прагнула залучити 10 пацієнтів. ЗМІ повідомляли, що тепер компанія націлена на трьох людей.

На вживлення могли претендувати люди з різними захворюваннями, які спричиняли параліч усіх чотирьох кінцівок, віком від 22 до 75 років. Випробування чипів триватиме, як очікують, до 2031 року.

Досі компанія Маска вживила чип лише одному пацієнту – повністю паралізованому внаслідок травми спинного мозку Ноланду Арбо з Аризони. Завдяки чипу чоловік зміг користуватися ПК і навіть грати у відеоігри, користуючись пристроєм за допомогою сили думки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago