Як зарядити телефон, якщо немає світла: ТОП-6 способів

Через наслідки російських ударів по енергетичних об’єктах Україна живе в умовах відключень світла. Під час війни особливо важливо завжди бути на зв’язку, тому необхідно мати альтернативні можливості для зарядки телефону.

telegraf.com.ua розповідає, як можна зарядити телефон, коли немає електрики. Деякі з цих способів на основі того, що зазвичай є під рукою, інші потребують додаткового обладнання.

Повербанк

Найпростіший і найпоширеніший спосіб — зарядка телефону від повербанка. Зовнішня батарея достатнього обсягу дуже актуальна у сьогоднішніх реаліях України та допоможе завжди залишатися на зв’язку.

Ноутбук

Якщо ноутбук заряджений і немає необхідності використовувати його, він може “поділитися” енергією з телефоном. Для цього смартфон потрібно підключити до нього через кабель USB. Зарядка відбуватиметься повільніше, ніж від мережі, але все ж таки телефон набере “відсотки”.

Бездротова колонка

Принцип той же, що і з ноутбуком — колонку можна використовувати як повербанк. Важливо стежити, щоб вона була заряджена. Цей спосіб не дасть можливості ґрунтовно зарядити телефон, але для термінового дзвінка енергії вистачить.

Автомобіль

Кожен власник машини зазвичай має автомобільні зарядки для телефону. Це може призвести до вимкнення світла.

Генератор

Радикальне рішення – купівля генератора. Від нього можна не лише зарядити телефон, а й підключити побутову техніку. Деякі супермаркети та інші заклади, які використовують генератори для роботи у періоди відключень, дають можливість людям підзарядити свої гаджети.

Джерело безперебійного живлення

Найчастіше цей пристрій купують для ноутбуків та комп’ютерів, але від нього можна заряджати й телефон. В цьому випадку не доведеться хвилюватися, що він сяде і ви залишитеся без зв’язку, оскільки ДБЖ має великий обсяг енергії.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Що їсти, щоб схуднути: шість продуктів чорного кольору, які допоможуть скинути вагу

Для ефективного схуднення безперечно важливим є правильне харчування.  Дієтологиня Гаурі Ананд рекомендує включити у свій раціон продукти чорного кольору.…

2 хв. ago

Конфлікт в одній із бригад ЗСУ: що відомо про скандального комбрига, який “крутих бійців кидав на м’ясо”

Скандал у 41-й бригаді ЗСУ не вщухає: командира цієї бригади все ж таки не зняли. Про це повідомив колишній військовий…

11 хв. ago

Виїзд за кордон по-новому: для чоловіків все зміниться з 17 липня – попередження ДПСУ

Вимога до військовозобов'язаних чоловіків щодо оновлення військово-облікових даних спливає 16 липня. Після цієї дати правила виїзду чоловіків…

22 хв. ago

Втратили два Patriot і не захищають аеродроми: Безугла “рознесла” Повітряні сили і відповідальних за ППО

Нардепка Мар'яна Безугла знов накинулася з критикою на військових – цього разу дісталося Командуванню Повітряних…

31 хв. ago

З’явилась кумедна карикатура на зустріч Орбана з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, які зустрілись у Москві, стали персонажами карикатури.…

42 хв. ago

Страшна сила: 7 зірок, які вважали свою зовнішність потворною

Прищі, нескінченні комплекси та проблеми з однокласниками – багатьом знайома така ситуація. Не є винятком і зіркові…

51 хв. ago