Не стала чекати повного блокування: Нацрада обмежила Telegram на локальному рівні

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запровадила для своїх співробітників особливий порядок доступу до Telegram і висловила сподівання на повне блокування месенджера в країні. Про це йдеться на офіційному сайті Нацради.

Повідомляється, що використання Telegram заборонено на службових пристроях як у вигляді застосунку, так і у вебверсії. Йдеться про гаджети, де створюється, обробляється та зберігається службова інформація.

Що стосується особистих пристроїв співробітників, тут Нацрада надає два варіанти. Перший. Якщо особистий пристрій використовується в службових цілях, потрібно видалити Telegram. Якщо ж людина хоче використовувати Telegram на особистому пристрої, то має видалити службові файли і службові акаунти з поштових програм.

“Головне завдання — захистити не так співробітників, які за службовими обов’язками детально проінформовані про недоліки Telegram, як службову інформацію”, — йдеться в заяві.

Водночас у Нацраді заявили про необхідність продовжувати контролювати медійний простір, до якого входить і Telegram. Для цього відомство створює окремий сегмент мережі, який буде відокремлений від внутрішньої мережі, але підключений до зовнішнього інтернет-простору.

Крім того, Нацрада висловила надію на те, що нинішні обмеження проти Telegram в Україні — це проміжні заходи, тож незабаром месенджер буде повністю заблоковано на території країни.

Нагадаємо, Національний координаційний центр кібербезпеки Ради національної безпеки та оборони України ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях і на об’єктах критичної інфраструктури.

Коломієць Надія

Recent Posts

Суди у більшості випадків скасовують штрафи від ТЦК: три основні причини

За 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку…

11 хв. ago

Ілон Маск представив дводверне роботаксі без керма та педалей

Генеральний директор автовиробника Tesla Ілон Маск продемонстрував роботаксі з двома дверима, які мають вигляд крил чайки. Про це повідомляє Reuters…

19 хв. ago

На вихідних у Києві низка автобусів і тролейбусів змінять маршрути

Як повідомляє «Київпастранс», 12 жовтня зі змінами руху курсуватимуть автобуси №6, 39, 44, 49, 61, 87, 95…

24 хв. ago

“Кукурудзяна кампанія”: Лукашенко йде стопами Хрущова

Лукашенко заявив про відставання від Заходу Білоруська кукурудза поступається західним сортам та гібридам. Як повідомила…

34 хв. ago

В Україні починається опалювальний сезон, але не скрізь

Україна готується до початку опалювального сезону, що є звичайною новиною для мешканців, які зіткнулися із…

44 хв. ago

Пекін зробив нову заяву щодо України

Китай назвав Україну дружньою країною. Міністерство закордонних справ КНР заявило про готовність до взаємовигідної співпраці. "Україна є…

58 хв. ago