Не стала чекати повного блокування: Нацрада обмежила Telegram на локальному рівні

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запровадила для своїх співробітників особливий порядок доступу до Telegram і висловила сподівання на повне блокування месенджера в країні. Про це йдеться на офіційному сайті Нацради.

Повідомляється, що використання Telegram заборонено на службових пристроях як у вигляді застосунку, так і у вебверсії. Йдеться про гаджети, де створюється, обробляється та зберігається службова інформація.

Що стосується особистих пристроїв співробітників, тут Нацрада надає два варіанти. Перший. Якщо особистий пристрій використовується в службових цілях, потрібно видалити Telegram. Якщо ж людина хоче використовувати Telegram на особистому пристрої, то має видалити службові файли і службові акаунти з поштових програм.

“Головне завдання — захистити не так співробітників, які за службовими обов’язками детально проінформовані про недоліки Telegram, як службову інформацію”, — йдеться в заяві.

Водночас у Нацраді заявили про необхідність продовжувати контролювати медійний простір, до якого входить і Telegram. Для цього відомство створює окремий сегмент мережі, який буде відокремлений від внутрішньої мережі, але підключений до зовнішнього інтернет-простору.

Крім того, Нацрада висловила надію на те, що нинішні обмеження проти Telegram в Україні — це проміжні заходи, тож незабаром месенджер буде повністю заблоковано на території країни.

Нагадаємо, Національний координаційний центр кібербезпеки Ради національної безпеки та оборони України ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях і на об’єктах критичної інфраструктури.

Коломієць Надія

Recent Posts

Яка країна фінансує Starlink в Україні

Термінали Starlink для України фінансує не Ілон Маск, а Польща, і вона продовжуватиме це робити…

24 секунди ago

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

12 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

24 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

35 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

46 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

50 хв. ago