Бармени, танцюристи, друзі: Ілон Маск показав у ділі роботів Optimus за $20 000 (відео)

Компанія Tesla, заснована Ілоном Маском, представила людиноподібних роботів Optimus одночасно з новим автомобілем Robovan на заході Robotaxi Event 2024. Подробиці події передає видання Business Today.

Ілон Маск пообіцяв, що роботи Optimus зможуть робити практично все. Як доказ Tesla показала ролик, де гуманоїди подають напої людям за столом, забирають посилки, залишені на ґанку, поливають квіти, граються з дітьми, протирають стіл, а також дістають із багажника авто пакет із продуктами.

“Він може бути вчителем або няньчити ваших дітей. Він може вигулювати вашу собаку, стригти ваш газон, ходити за продуктами, просто бути вашим другом, подавати напої, все, що ви можете придумати, він зробить”, — запевнив Ілон Маск.

Бізнесмен зробив вельми оптимістичні прогнози про майбутнє Optimus, назвавши його найбільш значущим продуктом з коли-небудь створених Tesla. За його словами, компанія виробить мільйони одиниць, припустивши, що широке впровадження Optimus може поліпшити економічний результат на два порядки і усуне злидні. Роботів збираються продавати за ціною від 20 000 до 30 000 доларів, але поки тільки в довгостроковій перспективі.

На заході група роботів Optimus вийшла з-за лаштунків до натовпу. Однак вони виконували лише найпростіші дії: помахування руками, утримання склянок з льодом і роздача невеликих подарункових пакетів. Один Optimus грав із відвідувачами в “камінь-ножиці-папір”, тоді як інші танцювали всередині закритої альтанки. Один із роботів також станцював на прохання відвідувачки.

Коломієць Надія

Recent Posts

Як продовжити життя літньому гардеробу восени: 8 “рецептів” від надихаючої блогерки

Чи не хочете прощатися з улюбленими літніми речами? У нас є кілька ідей, які допоможуть…

7 хв. ago

В Україні – “криза дезертирства”: у Міноборони зробили заяву про демобілізацію, – The Times

Порівняно з минулим роком в Україні різко зросла кількість випадків дезертирства. Українці, які записалися до…

16 хв. ago

Ти в мене “бомба: в аеропорту в Польщі через комплімент чоловіка дружині зчинився переполох

У Польщі в аеропорту Вроцлава стався переполох через комплімент одного з пасажирів своїй дружині. Через…

24 хв. ago

У мережу злили «делікатне» відео 24-річної судді: вона каже, що це наклеп (фото)

24-річна Еліф Караарслан з Туреччини опинилася у центрі скандалу після публікації "делікатного" відео. Дівчина все…

33 хв. ago

Росія хоче створити нову систему міжнародних банківських платежів: деталі

Росія планує створити нову систему міжнародних банківських платежів між країнами БРІКС. Вона хоче обійти чинну глобальну…

42 хв. ago

Мобілізація багатодітних батьків: сім’я відходить на задній план

Згідно з українським законодавством, багатодітні батьки, зокрема, батьки трьох і більше неповнолітніх дітей, можуть мати…

50 хв. ago