Не Ілон Маск: стало відом, хто насправді фінансує Starlink для України

Термінали Starlink, які використовуються в Україні, фінансуються не Ілоном Маском, а виключно Польщею. Цю інформацію підтвердив 10 жовтня глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час пресконференції на Польському радіо. Він підкреслив, що Польща продовжуватиме фінансувати проєкт, оскільки Starlink забезпечує критично важливий доступ до інтернету для українців, що дозволяє ефективно протистояти агресії Росії.

“Маск тут ні до чого”

“Модулі Starlink, які використовуються в Україні, не спонсоруються паном Ілоном Маском, а фінансуються і будуть фінансуватися виключно Польщею. Ми це робимо, і ніхто інший”, – заявив Радослав Сікорський. За його словами, стабільне підключення до інтернету є одним із ключових факторів, які дозволяють українським військовим продовжувати оборону навіть у складних умовах.

Підтримка Польщі

Міністр закордонних справ наголосив, що Польща не планує зупиняти фінансування терміналів Starlink. Це важливо, оскільки доступ до інтернету через супутникову мережу залишається критичним для військових операцій та зв’язку, особливо на лінії фронту.

Starlink – це проєкт компанії SpaceX, заснований американським винахідником Ілоном Маском, який надає глобальний доступ до високошвидкісного інтернету через мережу супутників. Система складається з тисяч невеликих супутників на низькій навколоземній орбіті, що утворюють так званий космічний поїзд або сузір’я супутників. Хоча Маск і є засновником компанії, в Україні цей проєкт підтримується Польщею.

Коломієць Надія

Recent Posts

Можна обрати місце служби: у ТЦК розповіли про альтернативу мобілізації

Служба у ЗСУ за контрактом може бути альтернативою мобілізації. Вона має низку переваг, зокрема, можливість…

4 хв. ago

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

8 хв. ago

“Рамштайн” перенесли на невизначений термін

Засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" перенесли. Водночас коаліції продовжують працювати над покращенням…

21 хв. ago

В Австрії російськомовні шахраї виманювали гроші в українців, вдаючи поліцейських

З кінця вересня в Австрії зафіксували щонайменше 19 випадків, коли російськомовні шахраї під виглядом поліцейських…

25 хв. ago

Що принесе 2025 року кожному знаку Зодіаку: до чого готуватись

Хоча до Нового року залишилося ще більше 2,5 місяців, але багато хто вже зараз замислюється…

32 хв. ago

Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги

З жовтня деякі українці можуть залишитися без медичної допомоги через нові вимоги до верифікації пацієнтів.…

43 хв. ago