Компанія Ілона Маска потягнула до суду британських підлітків

Компанія Tesla Ілона Маска вимагає мільйони від британського підлітка, який продав кілька надрукованих на 3D-принтері брелоків з брендом компанії.

Компанія американського мільярдера Ілона Маска Tesla Motors, яка займається виробництвом електромобілів, подала позов проти кількох британських підлітків, звинувачуючи їх у «несумлінній конкуренції». Про це пише газета Sun. Автовиробник має намір стягнути з них по $2 млн із кожного. Приводом для цього стало, зокрема, те, що один із підлітків продав декілька 3D-друкованих брелоків із брендом компанії.

За даними газети, 14-річна дитина потрапила до числа тих, хто зіткнувся з масовим позовом про авторські права з боку компанії. Їхні облікові записи в онлайн-магазинах вже заморожені.

При цьому один з тих, хто зіткнувся з позовом, розповів: продав в інтернеті лише одну толстовку з логотипом Tesla за три фунти стерлінгів.

Як нагадує видання, ще 12 січня 2021 року Ілон Маск попередив у X/Twitter: «Ви можете вкрасти наше ім’я/логотип, і ми, ймовірно, не подамо на вас до суду».

Раніше стало відомо, що компанія Tesla подала до суду на індійського виробника акумуляторів за порушення торгової марки, так як останній використовував бренд Tesla Power для просування своєї продукції. 

Tesla заявила, що індійська компанія продовжувала рекламувати свою продукцію під брендом Tesla Power. Натомість індійська компанія Tesla Power India стверджує, що її основним бізнесом є виробництво свинцево-кислотних акумуляторів і вона не має наміру виробляти електромобілі. Зазначається, що суддя надав індійській фірмі три тижні для надання письмових відповідей після того, як вона передала пакет документів на підтримку свого захисту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Відключення світла 21 травня – хто і коли буде без світла – заява Укренерго

У вівторок, 21 травня, в усіх українських регіонах запровадять графіки відключення електропостачання. Вони торкнуться як промислових,…

7 хв. ago

У Раді вже цього тижня можуть ухвалити нові кадрові зміни: яких міністерств торкнуться

У Верховній Раді на цьому пленарному тижні можуть ухвалити низку кадрових рішень. Зокрема, депутати можуть обрати…

14 хв. ago

Через мобілізацію: на кордоні затримали брата скандального експрокурора

У четвер, 16 травня, на пункті пропуску "Шегині – Медика", що на кордоні з Польщею…

25 хв. ago

Мільйонер розбив свій суперкар вартістю $380 тисяч, щоб покарати злодія

64-річний мільйонер розбив свій спорткар Lamborghini вартістю 300 000 фунтів стерлінгів (близько 15 млн грн) під час…

36 хв. ago

Загибель президента Ірану: в Туреччині розкрили дивну деталь про гелікоптер Раїсі

Гелікоптер, який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі, "не випромінював жодного сигналу". Про це повідомив міністр транспорту Туреччини…

47 хв. ago

Замах на Фіцо: у лікарні розповіли про його стан

Стан прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стабільний, і він одужує, повідомили в понеділок лікарі, які його лікують, оскільки…

54 хв. ago