Найшвидший веб-браузер у світі: продуктивність Chrome зросла на 72%

Браузер Chrome завоював титул найшвидшого у світі. Кілька удосконалень серверної частини допомогли йому отримати найвищий бал від Speedometer, який вимірює швидкість реагування веб-додатків, пише TechSpot.

Speedometer також допомагає оцінити, наскільки швидкий і ефективний той чи інший браузер. Напевно конкуренти в особі Apple, Microsoft, Firefox спробують наздогнати Chrome. Згідно з даними StatCounter, станом на травень 2024 року Google Chrome займав 65,12% світового ринку браузерів. На другому місці перебуває Apple Safari з часткою 18,17%. На третьому місці — Edge (5,21%), незважаючи на те, що він є опцією за замовчуванням на мільйонах комп’ютерів із Windows.

Команді розробників Google вдалося збільшити продуктивність Chrome на 72%. Вони зосередилися на виявленні та усуненні повільної взаємодії між програмною та апаратною частиною, з огляду на при цьому користувацький досвід.

Програмісти оптимізували такі функції, як SpaceSplitString, які споживали ресурси, і спростили такі операції, як обробка рядків і дедуплікація таблиць стилів. Вони також налаштували рендеринг, щоб обмежити надмірне використання пам’яті під час малювання таких елементів, як елементи форми. Google також співпрацювала з розробником механізму формування тексту HarfBuzz, щоб поліпшити те, як Chrome відображає формати шрифтів Apple AAT.

Результати тесту ChromeФото: blog.chromium.org

Google поліпшила “рівневий код” — процес, під час якого обирають правильний код для подальшої оптимізації движка. Водночас поліпшення в зборі сміття підвищили показники спідометра приблизно на 3%.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago