Лідер змінився: названо провідного виробника смартфонів у світі

Samsung повернула собі місце лідера зі світових продажів смартфонів лише через п’ять місяців після того, як поступилася ним Apple.

На думку The Korea Times, зміни на ринку смартфонів пов’язані з високим попитом на продуктивні моделі нової лінійки Galaxy S24 з підтримкою штучного інтелекту, пише techua.com.

Видання повідомляє, що в лютому 2024 року Samsung продала 19,69 млн смартфонів і зайняла 20% світового ринку. Apple, зі свого боку, продала 17,41 млн телефонів і захопила 18% ринку.

Виробник смартфонів серії Galaxy S24 зберіг перше місце на європейському ринку з часткою в 34%. Крім того, компанія зазнала помітного зростання своєї частки на ринку США, де традиційно домінує продукція Apple – значення збільшилося з 20% до 36%. Частка Apple на ринку США впала з 64% до 48%.

“Відрадно, що Samsung повернула собі перше місце, посівши глобальну частку 20% і зустрівши позитивну реакцію на серію Galaxy S24 у США та Європі”, – каже Кім Рок Хо, дослідник Hana Securities.

Нагадаємо: у річному обчисленні Samsung втратила перше місце на світовому ринку смартфонів за обсягами поставок минулого року. Це сталося вперше за 13 років. За даними дослідницької компанії IDC, у 2023 році частка Apple становила 20,1%, випередивши Samsung, чия частка знизилася до 19,4% з 21,7% у 2022 році.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago