Новини технологій

СБУ показала тестування нового інноваційного дрону «SeaBaby 2024» (ВІДЕО)

СБУ показала тестування інноваційного дрону «Sea Baby», який здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів.

Служба безпеки України продемонструвала перший морський дрон, який був виготовлений завдяки масштабному волонтерському збору. Його організували фандрейзингова платформа UNITED24 спільно з monobank і Олегом Гороховським, волонтерами Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим. В рекордні терміни завдяки українському бізнесу, міжнародним донорам і українцям зібрано майже 300 мільйонів гривень на 35 морських дронів СБУ «Sea Baby», інформує Служба безпеки України.

Перший зразок у цій партії, який СБУ показала під час тестувань, отримав назву «Авдіївка». Він має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність, здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів.

Майбутнє саме за технологічними підходами у війні. СБУ сьогодні намагається бути першою в цьому напрямку, і це реально вдається. У лавах служби ми виростили унікальних фахівців з морських дронів, аби й далі вдосконалювати і масштабувати роботу з очищення Чорного моря від ворога. Наша задача: знищувати окупантів і наближати Перемогу, – сказав Голова СБУ Василь Малюк.

Як і кожна модель морських дронів, «Авдіївка» пройде повний цикл морських випробувань. У процесі команда розробників СБУ буде адаптувати новітнє бортове озброєння, спеціально сконструйоване та виготовлене для використання на багатоцільових платформах, якими є «Sea Baby».

«Новий «SeaBaby 2024» має вдосконалені технічні характеристики, більшу бойову та маневрену спроможність. Він здатен доставити майже тонну вибухівки на понад тисячу кілометрів. СБУ задумувала цей дрон як універсальну платформу, на якій буде розміщуватися різне озброєння», – розповів «Хантер», бригадний генерал СБУ.

Нагадаємо, що саме за допомогою морських дронів СБУ підірвала Кримський міст і вразила в цілому 11 російських військових кораблів.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago