OpenAI розробила інструмент “викриття” ШІ, але не хоче його випускати

У OpenAI вже є готове рішення, яке, як стверджується, дає змогу розпізнати створений ChatGPT текст з імовірністю до 99,9%. Але компанія – принаймні зараз – не збирається його випускати. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

За повідомленням WSJ, в OpenAI побоюються, що “розміщення інструменту визначення факту використання ШІ” негативно вплине на бізнес, бо багато користувачів перестануть використовувати чат-бот, якщо для нього з’являться водяні знаки та інші методи виявлення.

У компанії вже виникли розбіжності з цього питання. Частина співробітників вважає, що надання офіційного способу “викриття” ШІ-контенту підвищить прозорість роботи компанії і запобіжить зловживанням ШІ деякими користувачами, зокрема, студентами. Тим паче, що такий метод уже обмежено застосовують для маркування зображення, згенерованих DALL-E.

У WSJ наводять результати опитування, проведеного на замовлення OpenAI, яке засвідчило, що кожен четвертий користувач ChatGPT відмовився б від використання розумного чат-бота, якщо контент буде позначений як згенерований ШІ. Або як мінімум стануть рідше вдаватися до нього, якщо інструмент стане публічним.

А поки OpenAI продовжить шукати баланс між контролем використання згенерованих текстів і комерційними інтересами компанії. Утім, навіть якщо розробники почнуть використовувати систему водяних знаків, то працюватиме вона виключно для контенту в ChatGPT, а не з ШІ-моделей інших компаній.

Нагадаємо, наприкінці липня OpenAI запустили власну пошукову систему на основі штучного інтелекту. Особливість SearchGPT – не просто видавати перелік посилань, а й намагатися організувати та осмислити їх. Це робить його серйозною загрозою для Google.

А до кінця 2024 року OpenAI має намір запустити ChatGPT-5, яка обіцяє зробити революцію у сфері штучного інтелекту. Йдеться про концепцію штучного загального інтелекту (AGI). Це означає, що ШІ буде здатний вивчити будь-яке завдання, які людина зможе придумати. Це зробить її не відмінною від людини.

Ольга Степанова

Recent Posts

США підготували сценарій удару по РФ у разі застосування ядерної зброї проти України

У 2022 році Сполучені Штати Америки попередили Росію – у разі використання ядерної зброї проти…

2 хв. ago

Українців закликають відкласти вихід на пенсію: яка причина

Пенсійний фонд України радить громадянам замислитися над можливістю відкласти вихід на пенсію. Такий крок може…

10 хв. ago

“Потребує молодих”: військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути знижений, вважає майор бригади "Рубіж" Нацгвардії та Герой України…

21 хв. ago

Під згорілим вщент Нотр-Дамом знайшли свинцевий саркофаг: його відкрили і оторопіли

Під культовим собором Нотр-Дам-де-Парі в Парижі після масштабної пожежі знайшли два саркофаги. В одному з них містилося тіло…

30 хв. ago

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

38 хв. ago

Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на…

45 хв. ago