OpenAI розробила інструмент “викриття” ШІ, але не хоче його випускати

У OpenAI вже є готове рішення, яке, як стверджується, дає змогу розпізнати створений ChatGPT текст з імовірністю до 99,9%. Але компанія – принаймні зараз – не збирається його випускати. Про це йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

За повідомленням WSJ, в OpenAI побоюються, що “розміщення інструменту визначення факту використання ШІ” негативно вплине на бізнес, бо багато користувачів перестануть використовувати чат-бот, якщо для нього з’являться водяні знаки та інші методи виявлення.

У компанії вже виникли розбіжності з цього питання. Частина співробітників вважає, що надання офіційного способу “викриття” ШІ-контенту підвищить прозорість роботи компанії і запобіжить зловживанням ШІ деякими користувачами, зокрема, студентами. Тим паче, що такий метод уже обмежено застосовують для маркування зображення, згенерованих DALL-E.

У WSJ наводять результати опитування, проведеного на замовлення OpenAI, яке засвідчило, що кожен четвертий користувач ChatGPT відмовився б від використання розумного чат-бота, якщо контент буде позначений як згенерований ШІ. Або як мінімум стануть рідше вдаватися до нього, якщо інструмент стане публічним.

А поки OpenAI продовжить шукати баланс між контролем використання згенерованих текстів і комерційними інтересами компанії. Утім, навіть якщо розробники почнуть використовувати систему водяних знаків, то працюватиме вона виключно для контенту в ChatGPT, а не з ШІ-моделей інших компаній.

Нагадаємо, наприкінці липня OpenAI запустили власну пошукову систему на основі штучного інтелекту. Особливість SearchGPT – не просто видавати перелік посилань, а й намагатися організувати та осмислити їх. Це робить його серйозною загрозою для Google.

А до кінця 2024 року OpenAI має намір запустити ChatGPT-5, яка обіцяє зробити революцію у сфері штучного інтелекту. Йдеться про концепцію штучного загального інтелекту (AGI). Це означає, що ШІ буде здатний вивчити будь-яке завдання, які людина зможе придумати. Це зробить її не відмінною від людини.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4  фрази СРСР, які зруйнували впевненість у цілому поколінні

Декілька висловів з радянських часів досі впливають на наше життя. І часто ми цього навіть…

10 хв. ago

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

25 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

40 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

50 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

1 годину ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

1 годину ago