Вимкнути інтернет не вийде: супутники відновлять зв’язок після обриву кабелів у Червоному морі

Після того, як у Червоному морі було пошкоджено 4 інтернет-кабелі, зв’язок між Європою, Африкою та Азією було дещо порушено. Однак супутниковий інтернет міг би вирішити проблему, поки кабелі не будуть відремонтовані, пише видання Interesting Engineering.

Згідно з даними гонконгського кабельного оператора HGC Global Communications (HGC), 4 з 15 підводних кабелів у Червоному морі були перерізані. Як повідомляє Washington Post, 2 з 4-х постраждалих кабелів з’єднуються під водою, а це означає, що найбільше постраждали інші 2 кабелі. Однак вплив цього пошкодження на інтернет-трафік був серйозним.

Провину поклали на повстанців-хуситів, які базуються в Ємені і нападають на судна в регіоні. Однак хусити відкинули ці звинувачення і заявили, що відповідальність лежить на військових підрозділах США або Великої Британії, які діють нині в регіоні.

Інтернет-кабелі, прокладені під водоюФото: Скриншот

Супутники допоможуть компенсувати збої в інтернеті

Як пояснив HGC, приблизно чверть усього трафіку між Азією, Європою і Близьким Сходом порушено. За словами представника компанії Seacom із Південної Африки, чий кабель теж постраждав, ремонт може тривати щонайменше 8 тижнів і все залежить від отримання дозволів від влади Ємену. А доти необхідно вжити заходів, щоб допомогти перенаправити постраждалий інтернет-трафік через цей район.

“Є повідомлення про значне уповільнення інтернету в Східній Африці”, — сказав Ріс Морган, регіональний віцепрезидент із продажу медіа та мереж оператора Intelsat.

Морган заявив, що ті користувачі, у яких є резервне обладнання, можуть відновити зв’язок протягом 15 хвилин через супутникову мережу. Наприклад, можна підключитися до таких операторів супутникового інтернету, як Starlink, HughesNet, OneWeb, Intelsat.

Які наслідки пошкоджень інтернет-кабелів у Червоному морі

Як зазначає Space News, уповільнення інтернет-з’єднання негативно впливає на компанії, що зберігають критично важливі дані. Уряди, організації, приватні та держкомпанії, фінустанови змушені перенаправляти конфіденційну інформацію через сервери інших країн, які не відчувають проблем з інтернетом.

Після інциденту в Червоному морі, такі оператори, як Intelsat, отримали більшу кількість абонентів, однак на них тепер лежить і велика відповідальність. У зв’язку з цим оператори пропонують резервний зв’язок важливим клієнтам, які поки що не ризикують користуватися кабельним інтернетом через можливі збої.

Неясно, як саме кабелі були розірвані, але проблеми з підключенням підкреслюють необхідність створення гібридних підводних кабельних і супутникових мереж. Супутникові мережі допоможуть швидко відновити зв’язок, якщо наземна або підводна інфраструктура знову буде пошкоджена.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сонячна пляма більша за Землю в 15 разів: чи очікувати на магнітну бурю найближчими днями

Гігантська сонячна пляма AR3664 постійно створює викиди корональної маси (СМЕ) і деякі з них створять сильну магнітну…

7 хв. ago

Випускали 60 років: General Motors припинять виробництво знаменитої моделі

Седан Chevrolet Malibu знімають із виробництва – останні авто цієї моделі зійдуть із конвеєра у…

19 хв. ago

Головний символ Олімпіади прибув до Франції на вітрильному судні (фото)

До Марселя з Греції на борту вітрильника Belem прибув олімпійський вогонь, церемонію відвідав президент Франції…

28 хв. ago

Індонезієць зазнав шоку, коли дізнався, що його дружина насправді чоловік

Молодий індонезійський чоловік нещодавно пережив найбільший шок у своєму житті, коли дізнався, що його дружина…

39 хв. ago

Інсайдер розповів про стан онкохворої Кейт Міддлтон

Кейт Міддлтон перебуває поза увагою громадськості під час лікування раку, але близьке до неї джерело розповідає,…

47 хв. ago

Свириденко, Чернишов, Безгін чи Кулеба: хто замінить віце-прем’єра Олександра Кубракова після звільнення

Верховна Рада у четвер, 9 травня, планує звільнити віцепрем'єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку…

58 хв. ago