В Україні необхідно ввести податок на Телеграм – Василь Костюк

На тлі зростаючої популярності Телеграм та можливих зв’язків з країною агрессором та його використання в комерційних цілях, необхідно  дорівняти Телеграм до інших соціальних мереж, таких як YouTube, Facebook та Instagram, які вже плачують податки в Україні.

Про це повідомляє в фейсбук адвокат Василь Костюк

«Починаючи з 2022 року, в Україні запрацював новий податок під кодовою назвою «податок на Google». Великі технологічні компанії сплачують 20% податку на додану вартість. Дана дія спрямована на збільшення доходів держбюджету від ПДВ за рахунок залучення до оподаткування ПДВ нерезидентів, що надають фізособам електронні послуги, місце постачання яких розташоване на митній території України» – зазначає Василь Костюк.

За словами адвоката Костюка, в телеграм останнім часом більшої популярності набирає реклама, як і в інших соціальних мережах. Таким чином компанія діє на території України, здійснює економічну діяльність, але не сплачує податки до бюджету воюючої країни.

«Враховуючи великий дефіцит бюджету та бажання уряду підняти податки для населення та компаній, які працюють в білу, введення податку, а саме ПДВ 20% для Телеграм дуже вчасне рішення. Ухилення від сплати ПДВ дуже поширене явище в Україні, внаслідок діяльності так званих конвертаційних центрів та відмивання коштів, державний бюджет втрачає мільярди гривень. Введення податку може допомогти вивести з тіні частину економічної діяльності, яка здійснюється через Telegram-канали, а також  стати додатковим джерелом доходів для державного бюджету, який особливо необхідний в умовах великої війни.  Всі гравці на ринку повинні дотримуватися однакових правил, оскільки інші соціальні мережі сплачують податки, то й Telegram має це робити» –  пише Василь Костюк

«Наразі в Україні стоїть гостро питання необхідності модерації телеграму, адже через месенджер здійснюються всі тіньові операції та протизаконні дії,  відмивання коштів. Не випадково влада Франції, через відсутність модерації в телеграм, звинувачує власника в співорганізації схем з ухилення оподаткування та відмивання коштів» – говорить Костюк.

На думку адвоката Костюка, питання введення податку на Telegram може дозволити поповнити державний бюджет та забезпечити справедливі умови конкуренції на ринку. Разом з тим, введення податку може допомогти вивести з тіні частину економічної діяльності, яка здійснюється через Telegram-канали, і таким чином збільшити податкові надходження до бюджету.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

2 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

10 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

18 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

26 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

34 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

42 хв. ago