Компанія Ілона Маска вживила нейрочип у мозок ще одній людині

Компанія Neuralink імплантувала другому пацієнту свій пристрій, який допомагає паралізованим людям користуватися цифровими пристроями за допомогою думок. Про це повідомив Ілон Маск, голова Neuralink, пише Reuters.

Маск зазначив, що їхня технологія перебуває на стадії тестування і спрямована на допомогу людям з травмами спинного мозку. Першому пацієнту вдалося грати в ігри, переглядати сторінки в інтернеті, писати в соціальних мережах і переміщати курсор на ноутбуці. 

Щодо другого пацієнта Маск не надав багато подробиць, але зазначив, що він також має травму спинного мозку, схожу на ту, що в першого пацієнта. Компанія використала 400 електродів для імплантації в мозок другого пацієнта, хоча на її вебсайті зазначено, що її пристрій має 1024 електроди. Маск вважає процедуру успішною і зазначив, що імплант працює дуже добре.

Neuralink планує провести операцію ще восьми пацієнтам у цьому році в межах клінічних випробувань. Він додав, що результати експерименту з імплантами є дуже обнадійливими.

Нагадаємо, у січні цього року Neuralink вперше вживила імплант у мозок людини. У середині травня Маск повідомив, що його нейротехнологічна компанія почала приймати заявки на участь другого пацієнта у клінічному випробуванні з імплантації мозкового імпланту, який дозволяє керувати комп’ютером і телефоном за допомогою думки.

Повідомлялося, що перший встановлений людині імплантат вийшов з ладу після того, як з мозку було витягнуто кілька ниток, що реєструють нейронну активність.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

44 секунди ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

10 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

19 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

27 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

36 хв. ago

Кадиров похвалився ще двома Cybertruck, які відправив на війну проти України

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на фронт ще два автомобілі Cybertruck, яких нібито "не…

45 хв. ago