Білл Гейтс назвав свої три головні страхи перед штучним інтелектом

У новому інтерв’ю засновник Microsoft Білл Гейтс поділився своїми головними страхами у зв’язку з розвитком штучного інтелекту. Хоч підприємець вірить у світле майбутнє ШІ, він виділив три ключові проблеми, які, на його думку, потребують уваги. Про це повідомляє Business Insider.

По-перше, його турбує, що “погані люди з поганими намірами використовуватимуть ШІ для кіберзлочинів, біотероризму і воєн”. За його словами, потрібно створити ШІ, який міг би їм протистояти і бути на крок попереду.

По-друге, Гейтс стурбований впливом ШІ на ринок праці. За належного навчання медичні ШІ-інструменти зможуть точно ставити діагнози, а також візьмуть на себе рутинні завдання менеджерів з продажу, техпідтримки та інших фахівців. При цьому Гейтс визнав, що хоч ШІ може полегшити навантаження на фахівців, у результаті чого можна буде зменшити робочий тиждень, такі швидкі зміни викликають занепокоєння.

По-третє, підприємець поділяє побоювання інших експертів, пов’язані з втратою контролю над ШІ. Особливо це стосується ідеї розробки так званого “загального ШІ”, який у якийсь момент перевершуватиме людський розум і зможе знищити людей.

При цьому підприємця, наприклад, не турбує зростання енергоспоживання, пов’язане зі ШІ. Він упевнений, що в майбутньому штучний інтелект сам знайде способи вирішення цієї проблеми.

Сам Гейтс розповів, що активно інтегрує ШІ у своє повсякденне життя. Наприклад, для підбиття підсумків зустрічей, які він відвідує. Раніше він зізнавався, що використовує ChatGPT під час написання текстів і планування зустрічей.

Нагадаємо, минулого місяця OpenAI випустила свою першу версію ШІ з “мозком” на рівні доктора наук. У компанії вважають, що найважливіші галузі прогресу у сфері ШІ будуть пов’язані зі здатністю міркувати.

А до кінця 2024 року OpenAI має намір запустити ChatGPT-5, яка обіцяє зробити революцію у сфері штучного інтелекту. Йдеться про концепцію штучного загального інтелекту (AGI). Це означає, що ШІ буде здатний вивчити будь-яке завдання, яке людина зможе придумати. Це зробить її не відмінною від людини.

Романчук Микола

Recent Posts

Після переїзду в 100-річну хатину посеред лісу життя пари перетворилось на пекло (фото)

Американка Лоріс Лівінгстон та її чоловік два роки тому купили казковий 100-річний будинок у лісі, але…

5 хв. ago

Мобілізація українців до 25 років: нардеп зробив важливу заяву

Військове керівництво погодилось повністю виключити мобілізацію громадян до 25 років. Про це в етері Еспресо заявив народний депутат Михайло…

13 хв. ago

Маск роками таємно фінансував праві рухи, що критикували адміністрацію Байдена

Американський бізнесмен Ілон Маск протягом кількох років таємно фінансував консервативну політичну групу, яка критикувала адміністрацію…

21 хв. ago

Народна принцеса: яка Кейт Міддлтон у реальному житті

Брат Кейт Міддлтон розповів, якою насправді є його сестра. Про це пише Us Weekly. У своїх мемуарах…

30 хв. ago

“Від мене мало що залишилося”: Елтон Джон розповів про своє здоров’я (фото)

Британський співак, піаніст і композитор Елтон Джон увечері 2 жовтня відвідав показ документального фільму "Елтон Джон: Ніколи…

38 хв. ago

Подумали, що змія: прибиральники знайшли на пляжі пеніс кита (фото)

Група прибиральників пляжу була шокована знахідкою величезної "скам'янілості". Про це пише Daily Star. Рен Вільсхольм прибирала сміття…

45 хв. ago