Telegram видалив порноконтент із дипфейками на вимогу влади Південної Кореї

Платформа месенджера Telegram попросила вибачення у Корейської комісії зі стандартів зв’язку KCSC і видалила порнографічний контент із дипфейками на вимогу влади Південної Кореї. Скандал із шахраями, які через Telegram відправляли адресні дипфейки, спричинив протести в країні, після чого влада пообіцяла притягти адміністрацію Telegram до відповідальності.

Як повідомляє південнокорейська агенція Yonhap, медіарегулятор країни KCSC заявив, що в Telegram “задовольнили їхню вимогу видалити певні порнографічні дипфейки та вибачились”. Своєю чергою, у ВВС розповідають, що південнокорейська поліція намагається знайти авторів порнодипфейків, але “адміністрація Telegram проігнорувала сім запитів правоохоронних органів” країни.

Дипфейк – методика синтезу (за допомогою штучного інтелекту) кількох зображень людини. Відповідно, у порнодипфейках до тіл на порнографічних світлинах або відео додають обличчя інших людей.

У KCSC стверджують, що Telegram на вимогу Комісії видалив 25 чатів із порнографічними дипфейками та “вибачився за недомовленість щодо цієї проблеми”, а також надав необхідні контакти для спілкування з медіанаглядачем.

Як пише ВВС, останнім часом навчальні заклади Південної Кореї, а точніше – їхніх учнів та студентів – було атаковано в Telegram. Невідомі надсилали неповнолітнім дипфейки з їхніми обличчями, та повідомляли, що їхні особисті дані у мережі злили.

За даними поліції, під атаку потрапили учні та студенти понад 500 шкіл і університетів, причому “фактичну кількість постраждалих ще належить встановити”. Переважній більшості постраждалих не виповнилося 16 років, тобто так званого “віку згоди” в Південній Кореї. Значна частина підозрюваних у злочинах – самі підлітки.

Через такі атаки люди по всій країні видаляють свої фотографії із соціальних мереж або взагалі дезактивують свої облікові записи. Також люди виходять на акції протесту, бо “розгнівані тим, що доводиться цензурувати свою поведінку та використання соціальних мереж”. Також люди незадоволені роботою поліції, яка неохоче реєструє такі злочини, бо “вони несправжні, оскільки фотографії підроблені”.

Своєю чергою, Національне поліцейське управління у Сеулі оголосило, що “буде розслідувати роль Telegram у розповсюдженні підроблених порнографічних зображень дітей”. Причому правоохоронці повідомили, що звернулися до Telegram із проханням про допомогу в розслідуванні, але месенджер “проігнорував усі сім їхніх запитів”.

Нагадаємо, що французький суд завершив утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова. Однак мільярдера не звільнили, він залишався під вартою для проведення допитів та висунення звинувачення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Європу накрила масштабна повінь: велика вода загрожує одному із найпопулярніших серед українців міст

Масштабна повінь, яка на вихідних накрила Східну Європу, наближається до польського Вроцлава - одного із найпопулярніших серед українців міст.…

5 хв. ago

Українські біженці стали золотою жилою: заробляють набагато більше, ніж на них витрачають

У першому півріччі 2024 року Чехія витратила 7,3 млрд крон (323 млн доларів США) на…

14 хв. ago

“Укрпошта” отримала перші 6000 повісток в електронному вигляді: як обирають адресатів

В Україні вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, в межах якого на сервери…

23 хв. ago

У Європі з’явилася перша країна, де електромобілів більше, ніж бензинових авто

У Норвегії оголосили, що кількість електромобілів на дорогах країни перевищила кількість бензинових авто. У цій…

31 хв. ago

У військовій історії такого ще не було: вибухи БК у Тверській області призвели до землетрусу

В світовій військовій історії ще не було випадків, коли влучання по складу БК, детонація і…

42 хв. ago

“Знищать усіх, окрім блазнів”: Безугла закликала звільнити Умєрова і Сирського

Нардепка Мар’яна Безугла закликала президента Володимира Зеленського відправити головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та міністра оборони Рустема Умєрова…

51 хв. ago