Маск веде Twitter до банкрутства: соцмережа здешевіла на 72% за два роки при новому власнику

Соцмережа X (Twitter) упевнено йде на дно, вважають фінансові аналітики. За два роки, з часу купівлі соціальної мережі за 44 млрд доларів мільярдером Ілоном Маском, ціна компанії впала на 72%. Доходи від реклами знизились на 50% і продовжують знижуватись. 

Про це повідомляє Bloomberg. Аналітики порахували, що нещодавно компанія з управління активами Fidelity, яка володіє часткою у X (Twitter) впала на 10%, всього через місяць після зростання.

“Інвестиційна компанія, яка отримала частку в X, допомагаючи Ілону Маску завершити його купівлю за 44 мільярди доларів, знизила вартість своєї частки до 5,6 млн дол, згідно зі звітом, що містить перелік її активів Blue Chip Growth Fund за січень. У грудні ця позиція зросла на 11,4% до 6,2 млн доларів”, – пише Bloomberg. 

Відтак загальна вартість частки Fidelity в X впала на 72% з моменту поглинання Ілоном Маском компанії Twitter. Жодних змін у своїй позиції в X, яка б обґрунтовувала таке падіння вартості частки Fidelity, аналітики не бачать. На їхню думку, причиною такого здешевіння слід вважати крах доходів від реклами. 

“Одразу після хаотичного поглинання платформи Ілоном Маском, доходи від реклами впали більш ніж на 50%. Минулого року продажі реклами оцінювалися приблизно у 2,5 мільярда доларів, що не дотягнуло до цільового показника компанії в 3 мільярди доларів”, – зазначають експерти. 

Компанія X може збанкрутіти вже до кінця року

Принаймні так вважає британська газета Financial Times. Експерти видання зробили цей прогноз наприкінці грудня 2023 року і наразі все вказує на те, що вони навряд чи помилились.  Після нещодавніх емоційних заяв проти рекламодавців, Маск може виявитися достатньо безрозсудним, щоб подумати, що зможе провести компанію через банкрутство і все одно залишитися на вершині. Видання зазначає, що боротьба Маска за контроль над банкрутством X стане захоплюючим продовженням драматичного придбання Twitter.

Фінансові аналітики кажуть, що з Маск загалом відомий своєю нетрадиційною тактикою у бізнесі. Він не раз вдавався до попереджень про банкрутство як засобу мотивації, стратегії, яка раніше застосовувалася в Tesla та SpaceX. Але з компанією X все буде по-справжньому й серйозно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Літати на Boeing небезпечно: компанія визнала вину у двох авіакатастрофах

Відповідно до угоди з Міністерством юстиції США, Boeing виплатить штраф у розмірі 243,6 мільйона доларів.…

52 секунди ago

Зможуть підписати контракт із ЗСУ: у Польщі створять легіон із громадян України

За словами президента, Український легіон проходитиме підготовку на території Польщі. Його оснащенням займуться міжнародні партнери.…

6 хв. ago

“Боже, яке кончене…”: скандал між Безуглою та Ігнатом не вщухає

Не вщухає скандал між нардепкою Мар’яною Безуглою та колишнім речником Повітряних сил Юрієм Ігнатом, які днями зчепилися на…

8 хв. ago

Це до сліз: на розбиранні завалів “Охмадиту” помітили ветерана з протезом

У понеділок, 8 липня, Росія завдала підступного удару по дитячій лікарні "Охматдиту" Києві. Розбирати завали…

10 хв. ago

Після обстрілу росіянами “Охматдиту” до ТЦК будуть стояти черги

Розбираючи завали "Охматдит". Люди вишукувались у ланцюжок, щоб передавати залишки "братської любові" на сміття. Пліч-о-пліч…

22 хв. ago

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

6 години ago