Ціни злетять не лише на продукти та комуналку: lifecell, Київстар та Vodafone підвищать тарифи на 50%

У 2025 році оператори мобільного зв’язку в Україні готуються до суттєвого зростання тарифів на зв’язок, при цьому вартість послуг може збільшитися до 50%, повідомляє видання «znaj.ua».

Цей стрибок обумовлений насамперед кількома чинниками, включаючи зростання вартості енергетичного обладнання, інфляцію та підвищення податків.

Підвищення тарифів відбуватиметься поступово протягом року, починаючи з 1 січня до 1 грудня 2025 року. Однією з основних причин зростання є необхідність для операторів вкладати значні кошти у резервні джерела живлення для забезпечення безперебійної роботи мобільної мережі у разі енергетичних криз.

Подорожчання мобільного зв’язку, фото: youtube.com

Lifecell, провідний оператор, наголосив, що підтримання якості послуг потребує суттєвих фінансових вкладень в енергетичну інфраструктуру.

Глава Телекомунікаційної палати України Тетяна Попова наголосила, що, хоча оператори роблять все можливе, щоб гарантувати стабільний та якісний зв’язок, зростаючі витрати на електроенергію та технічну модернізацію неминуче вплинуть на ціни на послуги, якщо держава не підтримає їх.

Для користувачів мобільного зв’язку це означає, що їм слід очікувати на поступове підвищення цін, особливо на пакети з великими обсягами даних, оскільки оператори прагнуть забезпечити енергетичну незалежність своїх мереж.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Повістки “Укрпоштою”: військовозобов’язані мають 14 днів, щоб з’явитись в ТЦК

Українці почали отримувати повістки через "Укрпошту". У разі отримання військовозобов'язаний має 14 днів, щоб з’явитися…

3 хв. ago

У пенсіонерів списуватимуть гроші з карток: кого в Україні це може торкнутися

2025 року з банківських рахунків пенсіонерів-переселенців в Україні можуть вилучити невикористані кошти. Така пропозиція міститься…

8 хв. ago

Ціни космічні: в Умань з’їжджаються хасиди, скільки місто заробляє на них

В Умань на святкування Рош ха-Шана (іудейського Нового року) станом на ранок вівторка, 1 жовтня,…

12 хв. ago

96-річна водійка збила на смерть жінку: як її покарали

96-річну жінку засудили до умовного тюремного ув'язнення після того, як вона зізналася у заподіянні смерті…

15 хв. ago

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про одужання: у чому причина

Кейт Міддлтон розкритикували через відео про завершення нею хіміотерапії. Про це пише In Touch. "Це стало жорстоким…

18 хв. ago

Помер російський співак В’ячеслав Добринін

Вранці, у вівторок, 1 жовтня, помер відомий російський співак та композитор В'ячеслав Добринін. Життя артиста обірвалося…

21 хв. ago