У Південній Кореї робот вчинив самогубство через рік роботи в мерії

Робот, який працював адміністратором в міській раді міста Гумі в Південній Кореї самоліквідувався, стрибнувши зі сходів, ставши першим у країні роботом-самогубцею. Про це пише France24.

За словами свідків, робот деякий час кружляв на одному місці перед стрибком, повідомляючи про технічні проблеми. Обставини події все ще встановлюються.

Зокрема, робот працював у мерії з серпня 2023 року. Серед його обов’язків було доставляння документів, реклама подій та надання інформації місцевим жителям. Один із чиновників зазначив, що робот був повноцінним членом команди та працював дуже старанно.

Робот, створений компанією Bear Robotics, мав власну картку держслужбовця та працював з 9:00 до 18:00. На відміну від інших подібних роботів, цей обслуговував кілька поверхів і міг самостійно викликати ліфт.

Нагадаємо, уряд Китаю оприлюднив плани щодо початку виробництва людиноподібних роботів до 2025 року.

Як повідомлялося, українські оператори безпілотного авіаційного комплексу знищили особовий склад країни-агресора Росії наземним дроном, яким керували з повітря.

До слова, унаслідок використання штучного інтелекту у найближчі п’ять років у світі скоротиться 83 млн робочих місць, проте водночас з’явиться 69 млн. Це наукова революція, з якою світ ще не зіштовхувався, кажуть західні експерти.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Усі чоловіки воюватимуть”: потрібно готуватися до війни на 10 років, — Сенцов

Україна має бути готовою до того, що війна триватиме ще 10 років, тому всі мають…

2 хв. ago

Дожилися: у Раді хочуть заборонити бойлери – людей вже попередили

Ситуація в енергосистемі України залишається складною і громадян закликають використовувати якнайменше енергоємних приладів, щоб уникнути…

5 хв. ago

Через некомпетентність комбрига Шевчука ризикуємо втратити Красногорівку – Бутусов

Командир 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук, призначений рішенням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, не справляється зі…

17 хв. ago

Відмова від бідності: батько і син стали мільйонерами й змінили свій раціон (фото)

У США батько і син зі штату Теннессі виграли в лотерею один мільйон доларів. Про…

20 хв. ago

За таке ще не звільняли: тепер українців позбавлятимуть роботи пачками

Нещодавно Верховна Рада подолала вето президента України та ухвалила з урахуванням його пропозицій проєкт закону №7731 щодо…

22 хв. ago

Вибухи на Сонці та слабке магнітне поле смертельно небезпечні для Землі: що відомо

Як показує дослідження, опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, деякі сонячні…

33 хв. ago