Уперше за 28 років. Збірна України з футзалу вийшла до півфіналу ЧС-2024

Збірна України з футзалу розгромила національну команду Венесуели в матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу-2024 з футзалу. Поєдинок у Ташкенті (Узбекистан) завершився з рахунком 9:4. Потрапити до четвірки найкращих команд світу українцям вдалося вперше з 1996-го року, інформує Асоціація футзалу України.

На Мундіалях 2004-го та 2008-го років українська збірна зупинялася у 2-му груповому раунді (топ-8), 2012-го – дійшла до чвертьфіналу, а 2016-го – вилетіла в 1/8 фіналу.

На 5-й хвилині зустрічі українців вивів уперед Данило Абакшин після прострілу Ігоря Корсуна. Проте вже наступної хвилини венесуельці відігралися завдяки голу Франсії.

На 14-й хвилині «синьо-жовті» знову повели в рахунку – Петро Шотурма відзначився після прострілу Ігоря Чернявського.

А ще через дві хвилини українці забили третій м’яч – Абакшин вдало зіграв на добиванні після того, як голкіпер збірної Венесуели парирував удар Ростислава Семенченка.

Утім, менш ніж за хвилину Венесуела зрівняла рахунок – спершу Віамонте реалізував вихід один на один з українським голкіпером після обрізки Абакшина, а потім Відаль забив ударом у дотик після введення м’яча з-за бокової лінії.

І все ж, на перерву Україна вирушила в ролі лідера. На 18-й хвилині Абакшин оформив хет-трик, а на останній 20-й хвилині першого тайму Назар Швед потужно вколотив м’яч під перекладину після передачі з кутового.

А вже на стартовій хвилині другого тайму Україна забила шостий м’яч у ворота Венесуели – Семенченко вразив ворота суперника після пасу Абакшина.

На 27-й хвилині матчу підопічні Олександра Косенка усьоме відзначилися у воротах південноамериканців – голкіпер збірної України Олександр Сухов виконав прохід зі своєї половини поля і точно пробив у верхній кут.

На 30-й хвилині Морілло відправив четвертий м’яч у ворота України, але через дві хвилини забив Чернявський і повернув нашій команді гандикап у чотири голи.

На 38-й хвилині українці забили удев’яте – Микола Микитюк вразив порожні ворота венесуельців, скориставшись передачею Абакшина.

У півфіналі ЧС-2024 з футзалу збірна України зіграє проти Бразилії, яка у чвертьфіналі обіграла Марокко (3:1). Матч відбудеться у середу, 2 жовтня.

Романчук Микола

Recent Posts

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

1 годину ago

Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок…

1 годину ago

У Бельгії двоє священників влаштували гей-оргію із наркотиками: один загинув, а другого – арештували

У Бельгії британський священнослужитель помер після ночі сексу та наркотиків зі своїм бельгійським "колегою". Останнього…

1 годину ago

Чоловіки взялися колоти ботокс у мошонку: нова мода набирає обертів

Багато чоловіків часом переживають через розмір свого пеніса, і це досить поширена проблема. Такий стан,…

2 години ago

Як дізнатися, що хтось таємно вас не виносить: 7 тонких ознак

Розуміння людської поведінки може бути складною справою. Особливо коли люди намагаються приховати свої справжні почуття до вас.…

2 години ago

Німецький бренд Billy Boy випустив “цифрові презервативи”: від чого вони захищають

Німецький бренд презервативів BILLY BOY та Innocean Berlin запускають додаток CAMDOM. Його називають першим у…

2 години ago