Збірна Італії пропустила найшвидший гол в історії Євро, але здобула перемогу над Албанією

Збірна Італії обіграла Албанію в матчі першого туру Євро-2024 у групі В. Поєдинок на стадіоні “Сігнал Ідуна Парк” у Дортмунді завершився з рахунком 2:1.

Албанці шокували чинних чемпіонів Європи, забивши вже на першій хвилині зустрічі. Захисник італійців Федеріко Дімарко невдало кинув аут до власного штрафного майданчика, чим моментально скористався Недім Байрамі, який відправив м’яч у ближній верхній кут.

Байрамі відзначився на 23-й секунді поєдинку. Це найшвидший гол в історії чемпіонатів Європи. Албанець побив рекорд, встановлений на Євро-2004 росіянином Дмитром Кириченком, який забив на 67-й секунді в матчі проти Греції.

Утім, команда Лучано Спаллетті швидко відповіла на пропущений м’яч. На 11-й хвилині паритет у грі відновив Алессандро Бастоні, замкнувши подачу Лоренцо Пеллегріні.

А ще через п’ять хвилин “Скуадра Адзурра” вже була попереду. Ніколо Барелла завдав точного удару з-за меж штрафного, який у підсумку виявився переможним, адже більше голів команди не забивали.

Нагадаємо, раніше у групі В відбувся матч між Іспанією і Хорватією. Іспанці без проблем розібралися з опонентами 3:0. У наступному турі 19 червня в групі В зіграють Хорватія – Албанія (16:00), а 20 червня – Італія – Іспанія (22:00). Слід зазначити, що раніше у першому турі відбулися 15 червня також матч у групі А Швейцарія – Угорщина – 3:1. У цій групі упевнено поки лідирує збірна Німеччини.

Євро-2024 проходить з 14 червня до 14 липня у Німеччині. Матчі приймають 10 міст: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт. Україна грає у групі E. Її суперниками по груповому турніру є Румунія, Словаччина та Бельгія. Перший матч на турнірі збірна України зіграє у понеділок, 17 червня о 16:00. Суперник – збірна Румунії.

Ольга Степанова

Recent Posts

У США виявили величезні запаси популярного металу: це може мати серйозний вплив на екологію

У США вчені виявили величезні запаси металу, який все більше стає популярним у світі. Збільшення…

42 секунди ago

Не тільки Хмельниччина: стало відомо, де в Україні забагато прокурорів-інвалідів

За попередніми даними службового розслідування, у двох областях України найвищий відсоток прокурорів, які мають статус особи…

13 хв. ago

Війна в Україні може перерости в Третю Світову війну, – The Telegraph

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну може перерости в Третю світову війну залежно від того, яка…

22 хв. ago

“Україна зникне”: Лукашенко погрожує, що Росія може витягти зі складів найнебезпечнішу зброю

Самопроголошений диктатор Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв'ю російській пропагандистці Скабєєвій. Під час розмови він заявив,…

31 хв. ago

Росія накопичує ракети: нові атаки можуть спричинити гуманітарну кризу

З початком опалювального сезону в Україні зростає занепокоєння щодо можливих атак на критичну інфраструктуру, особливо…

40 хв. ago

Чого чекати чоловіку, який не забрав повістку з пошти

В Україні військовозобов'язані можуть отримати повістки за допомогою пошти. Якщо її не забрати в встановлений термін,…

51 хв. ago