Принца Вільяма можуть звинуватити у сексизмі, якщо він відвідає фінал Євро-2024

Принц Вільям може отримати потенційну бурю сексизму, якщо відвідає футбольний фінал в Німеччині в неділю, адже у 2023 році королівська родина не була присутньою на жіночій грі, пише Newsweek.

Відомо, що чоловіча збірна Англії з футболу здобула півфінальну перемогу на Євро-2024 проти збірної Нідерландів з рахунком 2:1, тому тепер у фіналі Англія гратиме проти Іспанії. 

У виданні додають, що Англія ніколи не вигравала чоловічі Євро, а принц Вільям є президентом Футбольної асоціації та був присутній на матчі групового етапу та чвертьфінальній грі турніру. Тому, швидше за все, як футбольний вболівальник, принц хотів би бути присутнім на фіналі особисто, а його президентство у Футбольній асоціації додало б професійну причину для присутності члена королівської родини. 

“Кенсінгтонський палац ще не підтвердив присутність Вільяма на фіналі, але якби він зайняв місце на Олімпіаштадіоні в Берліні, це, ймовірно, викликало б негативну реакцію після того, як у 2023 році він заслужив критику за те, що не поїхав до Австралії, коли жіноча збірна Англії забезпечила собі місце у фіналі Чемпіонату світу з футболу серед жінок (також проти Іспанії). Команда програла ту гру з рахунком 1:0”, – додають у матеріалі. 

Журналісти зазначили, що у серпні минулого року Вільям публічно підтримав жіночу команду, яку в Англії назвали “Левицями”, проте його відсутність на стадіоні під час гри в Сіднеї була підкреслена присутністю королеви Іспанії Летиції. 

Тоді причину відсутності принца не назвали, однак коли Кенсінгтонський палац опублікував відеозвернення Вільяма та принцеси Шарлотти, які побажали удачі команді, телеведучий Пірс Морган був серед тих, хто розкритикував рішення принца не їхати. У своєму X він написав: 

“З повагою, YRH [Ваша Королівська Високість], ви повинні були сісти на літак. Смішно, що королева Іспанії відвідує фінал Чемпіонату світу з футболу, щоб підтримати збірну своєї країни, а вас там не буде, попри те, що ви є президентом ФА”.

Водночас колишня воротарка жіночої збірної Англії з футболу Поліна Коуп була розчарована таким рішенням принца та заявила, якби це була чоловіча гра, то Вільям був би присутній. 

“Я не матиму жодних поганих слів на адресу королівської родини. Однак, це повинно було бути записано в його [Вільяма] щоденнику з першого дня після того, як ми виграли Євро і пройшли кваліфікацію на чемпіонат світу. Давайте будемо чесними, якби це був чоловічий чемпіонат світу, вони всі були б тут”, – наголосила вона.

У виданні підкреслили, що не виключено того варіанту, що Вільям може пропустити фінальний матч Євро, тому присутність нового прем’єр-міністра країни Кіра Стармера як головного вболівальника збірної стане дипломатичним виправданням відсутності принца. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

31 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

32 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

34 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

44 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

46 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

47 хв. ago