Йожеф Сабо назвав шмаркачами зірок України після поразки від Албанії

Наша перша команда, збірна України невдало розпочало виступи в Лізі націй – 2024/2025. В першому матчі наша команда програла Албанії з рахунком 1:2. Колишній тренер збірної та Динамо Київ Йожеф Сабо дав дуже жорстку оцінку гравцям.  

Шмаркачам далеко до дорослого футболу

Відомий спеціаліст важко сприйняв прикру поразку. За його словами після гри він майже не спав всю ніч. Йожеф Сабо не обирав слів, щоб дати вбивчу характеристику грі нашої команди.

“Хочу звернутися до журналістів та експертів. Не треба звеличувати наших футболістів і ліпити з них зірок! А то, як послухаєш, то Шапаренко мало не в Реалі, Судаков у Ювентусі, Ванат у Барселоні! Та куди їм?.. Вони ще мають смоктати груди в мамки. Вони у футбол не вміють грати – шмаркачі!.. От у першому таймі Циганков хотів зупинити верховий м’яч, а той від нього відскочив на кілька метрів. І це футболіст, який грає в Ла Лізі, що тоді про інших говорити…”, – розповів Йожеф Сабо для Sport-express.

Сабо також не розуміє, яку гру намагається ставити Сергій Ребров. Про це вказує майже повна відсутність ударів по воротам (особливо в першому таймі), а також значний відсоток технічного браку при спробах загострення гри. Водночас, Сабо утримався від відкритої критики Реброва, під приводом того, що не знає всіх тонкощів тренувального процесу. 

Мудрику з Довбиком перепало на горіхи

Артем Довбик та Михайло Мудрик не грали у матчі проти Албанії. Але свою порцію критики вони теж отримали. Йожеф Сабо вважає цих гравців занадто переоціненними. 

“Мудрик вже два роки в Челсі, а грає тільки на лаві запасних. А Довбику пощастило в Жироні, тому що там були класні, швидкісні фланги, які постачали йому передачі. У Ромі такого немає! Не заграє там Довбик. У римському клубі скоро зрозуміють, кого вони придбали, адже він не може забивати без підтримки з флангів.

Центральний нападник у сучасному футболі повинен рухатися вліво, вправо, грати на ривках. А Довбик не вміє навіть відірватися від свого захисника. Він може тільки в середині грати за рахунок своїх габаритів і віддавати в один дотик”, – сказав Йожеф Сабо. 

Невтішний прогноз на битву з чехами

Йожев Сабо вважає, що Сергій Ребров здійснить масштабну ротацію перед другим туром Ліги націй. Адже чехи 10 вересня вийдуть на поле вкрай злими. Головний тренер Іван Гашек публічно пообіцяв поставити на матч проти України свою кар’єру та репутацію. А такими словами на вітер не кидаються.

“Чехія – краща команда, ніж Албанія, та ще й вдома грають. Нехай гравці та тренерський штаб збірної не думають, що я критикую. Це біль мого серця. Я грав у хороший футбол, тренував.

Моя збірна на рівних грала проти Франції, Німеччини, Португалії, а зараз… Я не можу відійти від матчу з Албанією, тому гру з Чехією дивитися не буду. Нервів не вистачить!  Думаю, Ребров поміняє півскладу. Ми не настільки сильні фізично, щоб відійти за дві доби” – заявив Йожеф Сабо.

Коломієць Надія

Recent Posts

Гібрид собаки та лисиці: машина збила невідомого науці дикого звіра (фото)

Вчені заявляють, що знайшли нову породу звіра — "догсім". Це щось середнє між собакою та лисицею. Тварину,…

1 хв. ago

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

13 хв. ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

22 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

31 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

40 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

51 хв. ago