Сморід, лайно та знущання: баскетболістка з США розповіла, як провела рік у російській тюрмі

Відома американська баскетболістка Брітні Грайнер розповіла, як провела майже рік у російській в’язниці. Спортсменку заарештували в московському аеропорту за ввезення картриджів з маслом канабісу до РФ. Баскетболістку засудили до 9 років. Однак у грудні 2022-го року її обміняли на російського торговця зброєю Віктора Бута.

Після повернення на Батьківщину, Брітні у своїй книзі “Повернення додому” описала найстрашніші моменти, які вона пережила у російській в’язниці. Баскетболістка зі зростом, який становить 205 сантиметрів, розповіла, що її завжди перевозили в залізній клітці. До того ж, вона була занадто вузька, тому Брітні доводилося сидіти боком та підтискати коліна до грудей.

“Я приїхала як вільна людина, а потім у мене нічого не лишилося. Раптова зміна камери, нерозуміння, що буде далі. А також ці кроки, що наближаються до твоєї камери. Це було жахливо”, – транслює слова баскетболістки ТГ-канал Bild.

У своїй книзі Грайнер також згадує камеру, в котру її заселили після арешту. Там був матрац у плямах, жахливий сморід та забруднена фекаліями дірка у підлозі, яка виявилася туалетом. Баскетболістка не мала можливості навіть помитися. Їй не дали ні рушника, ні мила, ні зубної пасти.

Крім того, Брітні не вміщалася в тюремне ліжко. Згодом у неї загострилися старі спортивні травми. Брітні Грайнер почувала себе бенгальським тигром, якого бачила у дитинстві у зоопарку. А поки вона корчилася від болю у камері, охоронці, спостерігаючи за нею через вічко, сміялися.

Баскетболістку обміняли на торговця зброєю

Нагадаємо, що влада США 8 грудня, 2022-го року, здійснила обмін баскетболістки Брітні Грайнер, на росіянина Віктора Бута, який відбував покарання у США за звинуваченням у торгівлі зброєю. Бут перебував під вартою з 2008-го року. ЗМІ в США називали його “торговцем смертю”.

Віктор Бут. Фото: Gettyimages.соm

У США затримання Грайнер називали неприйнятним. Ба більше, росіяни заарештували баскетболістку за тиждень до повномасштабного вторгнення в Україну. Це також вказує на те, що мотиви арешту спортсменки були винятково політичними.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

2 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

1 годину ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

3 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

4 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

4 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

4 години ago