Скарги стосуються шаурми, хот-догів, пиріжків та піци. Відомство нагадує про правила безпечної покупки вуличної їжі.
В Україні різко зросла кількість звернень до Держпродспоживслужби щодо якості вуличної їжі. Йдеться про фастфуд — зокрема, шаурму, хот-доги, перепічки, пиріжки та піцу. Як повідомили у відомстві, громадяни часто скаржаться на погіршення самопочуття після вживання продукції у закладах швидкого харчування.
Фахівці наголошують: щоб убезпечити себе від отруєнь, слід звертати увагу на кілька ключових факторів. Передусім — наявність у закладі так званого куточка споживача, де мають бути вказані дані власника і контактна інформація. Його розміщення у доступному місці свідчить про відкритість та дотримання вимог законодавства.
Другий важливий показник — санітарний стан приміщення, де готують їжу. Також усі продавці мають мати особисті медичні книжки встановленого зразка. Якщо ці вимоги не дотримані або виникають сумніви в якості їжі, від покупки слід відмовитись.
У разі порушень Держпродспоживслужба рекомендує повідомляти про це територіальний підрозділ служби. За наявності підстав інспектори мають право провести позапланову перевірку, якщо існує загроза здоров’ю або правам споживача.
Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

