У 2025 році українські ресторани продали 456 тисяч пасок, заробивши на цьому понад 65 мільйонів гривень. Такі результати показало дослідження сервісу Poster, який проаналізував продажі у 3600 закладах громадського харчування по всій країні.
Найбільше пасок купували у Києві — тут середня ціна святкової випічки склала 169 гривень. Але найдорожчі паски були не в столиці, а на Донеччині — регіоні, наближеному до фронту. Там середня ціна сягала 185 гривень за одну паску.
Найбільше українці купували класичні варіанти — з родзинками, глазур’ю та посипкою. На другому місці — сирні паски. Але ресторатори вирішили здивувати клієнтів і додали до меню нестандартні позиції: паску зі смаком снікерсу, дубайську паску з фініками та навіть суші-паску.
Попит на святкову випічку почав різко зростати приблизно за тиждень до Великодня. Пік продажів припав на п’ятницю, 18 квітня, коли українці масово закуповували паски напередодні свят.
Дослідження свідчить: попри війну та економічні труднощі, традиції залишаються важливими для українців. Люди не лише печуть паски вдома, а й підтримують місцевий бізнес, купуючи святкову випічку у ресторанах і кафе.

