Site icon Експерт

М’ясо не по кишені: яловичина, бекон та буженина тепер лише для заможних

М’ясні продукти перетворюються на справжню розкіш для простого українця. У цьому сегменті спостерігається особливо активне зростання цін. Про це свідчать дані моніторингу, оприлюднені на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах фіксується активне зростання цін на м’ясо та перероблені м’ясні продукти. Наприклад, ледь не делікатесами стали яловичина, бекон та буженина.

Ціни на м’ясні продукти. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яловичину

Гуляш у середньому пропонується по 344,05 гривні за кілограм, що на 7,4 гривні дорожче, ніж на місяць раніше. Водночас ребра подорожчали не так відчутно, середній цінник зріс із 194,26 до 196,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на буженину

Буженина “Ятрань” збільшилася у вартості в середньому на понад 20 гривень – з 570,70 до 592,73 гривні за кілограм. Одразу на 40 гривень збільшилася середня ціна буженини “Ятрань”, запеченої з чорносливом – до 674,16 гривні за кілограм.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Ціни на бекон

Середня вартість бекону “Укрпромпостач” зросла із 470,41 до 486,96 гривні за кілограм. Однак у деяких супермаркетах цінники сягають 519 гривень за кіло.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Читати повну версію