Відключення світла восени та взимку: до чого готуватися українцям

Ситуація в енергосистемі України після останнього ворожого обстрілу погіршилася ще сильніше. Через це відключення восени та взимку 2024 року будуть схожі на ті, які фіксувалися в липні. Про це повідомив експерт із питань енергетики Українського інституту майбутнього Адріан Прокіп в етері «Громадського радіо».

За словами фахівця, до середини наступного тижня відключення світла в більшості регіонів можуть припинитися, однак прогноз щодо ситуації восени та взимку залишається незмінним. З нинішнім зростанням споживання може виникнути дефіцит електроенергії, що призведе до таких же відключень, що фіксувалися в липні цього року.

«Ситуація з відключеннями покращується. Якщо не буде нових сильних обстрілів, то з наступного тижня становище має нормалізуватися. У середині тижня в більшості регіонів відключень може не бути», – спрогнозував Прокіп.

Він також зазначив, що ситуація з електроенергією залежить також і від території. На лівобережжі енергодефіцит набагато більший, ніж на правобережжі, і пов’язано це з імпортом із Європи.

Прокіп підсумував: у холодну пору року відключень уникнути не вдасться. Він зауважив, що, зідно з усіма прогнозами, споживання зросте від другої половини жовтня. Тоді й дефіцит значно збільшиться.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

34 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

35 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

37 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

47 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

49 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

50 хв. ago