Штрафи від ТЦК почнуть приходити вже у серпні: юрист розповів деталі

До 16 липня всі військовозобов’язані в Україні мали оновити свої військово-облікові дані. Тим, хто цього не зробив, загрожують чималі штрафи. Юрист розповів, коли їх почнуть виписувати.

Ухилянтам — тим, хто не оновив дані та тим, хто проігнорував повістку, можуть виписати штраф від 17 000 до 25 500 гривень. Перші з них можуть бути вже у серпні, розповів адвокат Роман Симутін.

Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь уже відправили повістки після 16 липня, то наприкінці серпня очікуються перші постанови“, — прогнозує він.

Симутін вважає, що першими, швидше за все, повістки на проходження військово-лікарської комісії отримають ті, хто оновив свої дані й при цьому не має бронювання чи права на відстрочку. Проте викличуть на ВЛК не всіх таких військовозобов’язаних.

“Отримають повістки не всі. Дані оновили понад 4 мільйони 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйона, які нібито не мають жодних підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки“, – пояснив Сімутін.

Він додав, що у випадках, коли чоловік не оновив свої дані й при цьому щодо нього немає інформації в реєстрі “Оберіг”, співробітники ТЦК підійматимуть паперову справу та вручну виписуватимуть повістку. Також таку людину можуть затримати під час перевірки на вулиці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

3 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

11 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

26 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

42 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

51 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago