Мобілізація в Україні: у Харкові чоловіка викрали і силою запакували у бус – відео

У соцмережах Харкова 31 травня масово розходиться відео з кадрами силової мобілізації в місті. Троє чоловіків у військовій формі, які схожі на працівників ТЦК та СП, силою затримують чоловіка та пакують його у бус. Чоловіка викрадають з вулиці на очах у перехожих посеред білого дня.

Кадри силової мобілізації оприлюднив Telegram-канал “Харків Life”. Чоловік пручається, утім сили нерівні. Йому заламують руки, він падає, вдаряється. На кадрах можна почути, як чоловік кричить. У підсумку його затягують у білий автобус, який стоїть поряд і відвозять у невідомому напрямку. Поряд проходять двоє жінок, вони намагаються схаменути військових, утім марно.

Наразі на офіційних сторінках ОТЦК та СП Харківщини коментарів щодо ситуації немає. Обставини події уточнюються.

Силова мобілізація в Україні

Випадки силової мобілізації в Україні стають масовими. У різних регіонах військовозобов’язаних чоловіків намагаються будь-що мобілізувати за будь-яку ціну. У ТЦК та СП називають кадри силової мобілізації провокаціями та російськими ІПСО, мовляв, вони виконують свою роботу, а чоловіки, яких мобілізують, є або ухилянтам, або ж навмисне провокують ситуацію. 

У підсумку, випадки силової мобілізації часто завершуються смертями. Приміром, у Києві чоловік, якого доставили до ТЦК та СП силоміць, порізав собі вени. Він помер. 

На Закарпатті померли двоє чоловіків у ТЦК та СП. Одного із них ВЛК напередодні визнала здоровим. Утім вони загинули від нападу епілепсії. 

У Кривому Розі в ТЦК та СП також помер чоловік. Його родичі звинувачують військових у його смерті. Схожий випадок стався й у Хмельницькому. Після доставлення до ТЦК та СП військовозобов’язаний помер при невідомих обставинах. Його матір заявляє, що сина викрали прямо з магазину. 

Ольга Степанова

Recent Posts

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

5 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

8 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

24 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 4-6 липня: якою буде сонячна активність

«Главком» підготував для вас прогноз магнітних бур на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр прогнозування…

27 хв. ago

Оболонь відчуває резиновий сморід: у Києві на Подолі горить великий склад

У Києві на Рибальському острові в четвер, 4 червня, почалася сильна пожежа. Горіла двоповерхова будівля складу по…

27 хв. ago

Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%: дослідження

В Україні зафіксоване стрімке скорочення кількості фізичних осіб підприємців та продовжується тенденція скорочення кількості зареєстрованих…

34 хв. ago