Всіх, хто “заліг на дно” і не оновив дані в ТЦК, вже розшукує поліція

Військовозобов’язані українці, які не оновили свої військово-облікові дані в ТЦК, або не мають військово-облікових документів, є порушниками обліку та перебувають у розшуку поліції.

Про це тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП Андрій Мороз сказав у інтерв’ю “Західному кур’єру”.

Як ТЦК виявляють порушників військового обліку?

Мороз зазначив, що ті, хто не оновив свої військово-облікові дані, автоматично стали порушниками військового обліку, їм загрожує адміністративна відповідальність.

“Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час заходів з оповіщення і передають поліції”, – зазначив представник ТЦК.

Він додав, що порушниками обліку є й ті військовозобов’язані, які не мають належних військово-облікових документів. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку, але з якихось причин не оновили дані.

“Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка – також порушники. Таких людей багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності”, – розповів Мороз.

Потім у ТЦК актуалізують усі дані військовозобов’язаного. Якщо він підлягає мобілізації, то автоматично проходить військово-лікарську комісію.

“Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу і вона не має права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу”, – пояснив представник ТЦК.

Він зазначив, що закон про мобілізацію і постанова уряду №560 від 16 травня дещо спростили роботу ТЦК.

“Найкорисніша новація – це, звичайно, оновлення військово-облікових даних. Тепер ми маємо актуальні дані про військовозобов’язаних, їх місце реєстрації, номер телефону. Адже багато осіб зареєстровані були за однією адресою, а проживали за іншою. Таким чином ми не могли вручити цим військовозобов’язаним повістки, бо не знали їхнього місця перебування”, – розповів Мороз.

Зміни у законодавстві дозволяють військкоматам зібрати актуальні дані про військовозобов’язаних і внести їх до системи “Оберіг”.

“Тепер ми розуміємо, де людина живе, як з нею можна зв’язатися, де вона працює”, – зазначив т. в. о. заступника начальника Івано-Франківського ТЦК.

Романчук Микола

Recent Posts

Кому у жовтні можуть дати повістку: категорії, які втратили право на відстрочку

Наприкінці серпня Верховна Рада України прийняла новий законопроєкт, який спрощує процедуру отримання відстрочки від мобілізації. Проте…

2 хв. ago

Опитування показало, скільки українців не хочуть повертатися додому після війни

Більшість українців, які переїхали до Чехії після повномасштабного вторгнення, планують залишитись там назавжди. За останніми…

11 хв. ago

Радник Путіна Караганов закликав до ядерних бомбардувань Європи, здаючи квартиру у Берліні

У квітні BILD повідомив, що близький до Путіна політолог Сергій Караганов, що закликав до ядерних ударів…

19 хв. ago

Як 10 футбольних полів: на Одещині поліцейські спалили 332 тисячі кущів конопель (фото)

В Одеській області поліція виявила 332 тисячі кущів конопель на землях державного лісового фонду. Загальна…

29 хв. ago

До 10 років тюрми: “подружка Путіна” Ле Пен постала перед судом за розтрату коштів ЄС

Кандидатка у президенти Франції на останніх виборах та лідерка політичної партії "Національне об’єднання" Марін Ле…

39 хв. ago

Мер Тбілісі вивів гроші з європейських банків, заявивши про недовіру

Мер Тбілісі, генеральний секретар партії «Грузинська мрія» Каха Каладзе вивів гроші з європейських банків і заявив, що…

48 хв. ago