Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації

Підприємці можуть забронювати своїх працівників від мобілізації, але це не безкоштовно і потребує дотримання певних умов.

В інтерв’ю для “Київ 24” народний депутат Олексій Мовчан розповів про нові правила бронювання для бізнесу, які готуються у рамках законопроєкту.

народний депутат Олексій Мовчан

Основні вимоги для бронювання працівників — це офіційне оформлення співробітників, відсутність боргів, штрафів і порушень податкового законодавства. Депутати хочуть залучити до легальної економіки тих, хто працює “в тіні”, і очікують додаткові надходження до бюджету у розмірі 100 млрд грн.

Чоловік, який працює за компютером

Бронювання буде доступне навіть для підприємств, які не входять до критичної інфраструктури. Однак для індивідуальних підприємців (ІП) умови бронювання поки що невідомі.

Чоловік сидить в офісі

Щодо вартості бронювання, працівник має отримувати “білу” зарплату, що перевищує середню по регіону. Наприклад, у Києві це понад 21 тис. грн, а на Полтавщині — більше 16 тис. грн. Бізнесу доведеться заплатити за кожного заброньованого співробітника приблизно 20-30 тис. грн, але ця сума ще уточнюється.

Бронювання працівників від мобілізації — це новий інструмент для бізнесу, який дозволить зберегти ключових співробітників. Однак для отримання такого захисту необхідно відповідати ряду вимог. Незважаючи на певні витрати на бронювання, цей механізм може допомогти підприємцям уникнути кадрових втрат і підтримати розвиток економіки під час воєнного стану.

Романчук Микола

Recent Posts

Ну от і все: всіх, хто не оновив дані – подали у розшук

Як співробітники ТЦК виявляють людей, розповів в інтерв’ю "Західному кур'єру" тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського обласного…

5 хв. ago

План перемоги може бути відверто слабким: що на це вказує

Весь цей пафос та таємничість довкола пустого по суті документа, який називають план перемоги, доводить…

14 хв. ago

У Києві смог і пилюка: в Міндовкілля пояснили, що сталося

Причиною задимлення на Київщині є пожежі в екосистемах. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів…

22 хв. ago

Загублений кіт подолав майже 1500 км, щоб возз’єднатися з родиною (фото)

Бенні та Сюзанна Ангіано, пара із Салінаса, штат Каліфорнія (США), нещодавно возз'єдналися зі своїм коханим…

30 хв. ago

Загадкове явище продукує гамма-промені в атмосфері Землі: ми нічого не знали про нього

Електричні ефекти грози не обмежуються лише високими шарами земної атмосфери. Поблизу землі атмосфера нашої планети…

40 хв. ago

Не в Італії: названо курорти з найдешевшим просекко

Хоча батьківщиною популярного сорту ігристого вина "просекко", що опинився під загрозою зникнення через зміни клімату, є…

49 хв. ago