Українці повинні платити за обслуговування труб, навіть вимкнули батареї

Українці повинні платити за обслуговування труб, навіть якщо не використовують опалення у батареях. Про це в ефірі КИЇВ24 розповіла експертка у сфері житлово-комунального господарства Христина Ненно.

“Якщо ви не використовуєте опалення у батареях, то передаєте показники лічильника по нулях. Однак тоді, на жаль, згідно з чинним законодавством, маєте сплатити за обслуговування труб”, – сказала Ненно.

Експертка пояснила, що такі рахунки виставляє “Єврореконструкція”, адже має судову практику. Вартість може становити 10 гривень, 150 грн, а може і 1500 тисячі гривень. Це задежить від типу будинку.

“Ви сплачуєте не за “особисту” батарею, а за місця загального користування: під’їзд, підвал, дах, якщо там є опалення. З “Єврореконструкцією” так (складно довести меншу вартість – УНІАН) а з “Теплоенерго” трохи простіше”, – додала Ненно.

Чого українцям чекати взимку

Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова зробила прогноз щодо того, що чекає на Україну взимку. Вона вважає, що українцям варто очікувати непростої зими, але ситуація не буде катастрофічною.

Раніше український підприємець і народний депутат Сергій Нагорняк зазначив, що вимкнення світла взимку залежатимуть від температурного режиму та активності обстрілів з російського боку.

Романчук Микола

Recent Posts

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності 30 вересня – 2 жовтня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 30 вересня – 2 жовтня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного…

2 хв. ago

Стало відомо, в яких регіонах взимку буде найскладніша ситуація з світлом

Енергетична система України суттєво постраждала внаслідок масованих атак Росії, що призведе до значного дефіциту електроенергії взимку,…

4 хв. ago

Всіх, хто “заліг на дно” і не оновив дані в ТЦК, вже розшукує поліція

Військовозобов'язані українці, які не оновили свої військово-облікові дані в ТЦК, або не мають військово-облікових документів,…

11 хв. ago

Як довго триватиме пилова буря в Україні: прогноз синоптиків

Станом на ранок 30 вересня в Каспійській низовині спостерігається пилова буря, що призводить до високого рівня…

28 хв. ago

Путін бреше: від перемир’я в Україні буде “більше шкоди, ніж користі”, — Bloomberg

Нині перемир’я в Україні лише "підбадьорить" президента РФ Володимира Путіна, послабить Київ та призведе до продовження…

31 хв. ago

Знатимуть все про ваші гроші: на біженців чекають важливі зміни

З 30 вересня Україна розпочне обмін інформацією про банківські рахунки своїх громадян в рамках угоди…

37 хв. ago